Ymmärrystä ja tietoa Facebookin ryhmistä

Facebookissa toimii kolmisenkymmentä allergiaan, astmaan, ihosairauksiin ja palovammoihin liittyvää vertaistuellista ryhmää.

Liiton hallinnoimissa ryhmissä on yli 5000 jäsentä, ja kun lasketaan mukaan teemaan liittyvät muut ryhmät, puhutaan jo yli 25 000 keskustelijasta. Ryhmissä vaihdetaan kokemuksia ja tietoa tiuhaan tahtiin. Näistä ryhmistä saat voimaa ja tukea. Lääkintään ja hoitoon liittyvissä asioissa kannattaa noudattaa lääkärin ohjeita.

Ryhmissä keskusteluteemat liittyvät pitkälti arjen haasteisiin. Yksi miettii, mitä uutta voisi kokeilla, jotta sairauden saisi tasapainoon. Toinen iloitsee sairauden paremmasta vaiheesta ja kolmas miettii, miten huomioida sairaus matkalle lähtiessä, neljäs kertoo läheisen sanomisia.

Eräs Facebook-ryhmän aktiivinen keskustelija kiteytti hyvin: Parasta Facebook-ryhmissä on samassa tilanteessa olevat. Ryhmissä kaikki ymmärtävät, kun on sama sairaus. Silti kaikilta oppii jotakin uutta. Ryhmät ovat yllättävän positiivisia, vaikka on niin paljon ihmisiä mukana.

Ryhmästä saa voimaa

Facebook-ryhmäläiset ovat kertoneet, että heille ryhmien tärkeintä antia ovat vertaistuki, ajankohtainen tieto, tunne siitä, ettei ole yksin ja muiden kokemuksista saatu perspektiivi. Katri, harvinaista ihosairautta sairastava Facebook-ryhmän jäsen kirjoittaa: Ryhmästä saa voimaa! Vertaistuki on äärimmäisen tärkeää varsinkin näin harvinaista ja intiimiä sairautta sairastaville.

Ryhmiin pääsee mukaan liittymällä ensin Facebookiin. Seuraavaksi haetaan ryhmän nimeä Facebookin hakutoiminnolla ja klikataan liity ryhmään. Osassa ryhmistä kysytään tarkentavia kysymyksiä, jotta voidaan varmistaa, että ryhmään tuleva on todella kiinnostunut osallistumaan ryhmään, eikä hän ole pelleilemässä.
Listauksen allergiaan, astmaan ja ihon sairauksiin liittyvistä Facebook-ryhmistä saat osoitteesta www.allergia.fi/toiminta/vertaistuki.

Tervetuloa mukaan!

 

Share

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Herkutellaan ystävänpäivänä!

Meikkejä ja kampauksia koulun tuoksuttomassa päivässä