Yhdistyksissä tapahtuu 3/2020

Espoon ja Länsi-Uusimaan Allergiayhdistyksen ohjelmaa tulevalle syksylle

Keskiviikkoisin 9.9. alkaen klo 19-20 Olarin uimahallilla vuoroviikoin kuntosalitreeniä ja vesijumppaa. Tai jos olet kiinnostunut joogasta, tervetuloa 10.9. alkaen klo 18-19.30. Eestinkallion koululle lempeään hathajoogaan.  Molemmissa liikuntaryhmissä on kiitosta saaneet huippuvetäjät.

23.9. klo 17.30-19.30 Teemme kävelykierroksen Hietaniemen hautausmaan vanhalle puolelle. VTM Mari Anthonin johdolla tutustutaan Hietaniemen hautausmaan vanhaan puoleen ja pääkaupunkiseudun värikkääseen historiaan. Kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä kuullaan kiehtovia tarinoita ja uskomattomia elämäntarinoita.

Kevään huippusuosittu Voi Luoja -esitys jatkuu Espoon kaupunginteatterissa. Tuoksuton näytös perjantaina 20.11. klo 19.00, johon yhdistyksellämme on lippuja. Kevään suurmenestys, jossa Martti Suosalon esittämä Jumala on väsynyt, masentunut ja mielensä vähän väliä pahoittava valkoinen, keski-ikäinen mies. Sanna-Kaisa Palon esittämän psykoterapeutti Ellan elämässä on pettymyksiä ja epätoivoa, mutta yksi asia on hänelle varmaa: mihinkään jumalaan hän ei usko; paitsi ehkä itseltään salaa. Kevään suurmenestys, varaa lippusi ajoissa!

Joulukuussa, lauantaina 12.12. klo 9.30, lähdemme Viking Line XPRS -aluksella joulumatkalle Tallinnaan ja tutustumme valokuvataidekeskus Fotografiskaan. Päivän reissu sisältää matkat, ohjelman kokoustilassa, jossa kahvi/tee, patonki, hedelmiä ja lasi kuohuvaa. Bussimatka sekä pääsylippu valokuvataidekeskus Fotografiskaan. Paluumatkalla laivalla joulubuffee ruokajuomineen.

Ilmoittautumiset: allergiayhdistys@kolumbus.fi, 09 803 9684.

Tervetuloa iloiseen joukkoon mukaan!
 

 

Pirkanmaan yhdistys tuottaa luento-, haastattelu- ja liikuntavideoita

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys on aloittanut aktiivisesti tuottamaan luento-, haastattelu- ja liikuntavideoita. Videot ovat katsottavissa yhdistyksen avoimilla Facebook-sivuilla. Videoiden aiheina ovat olleet muun muassa suoliston bakteerit, hyvä sisäilma, ajankohtaista astmasta ja hyvä hengitys.

Eniten kiinnostusta on herättänyt video: Koiran ruoka-allergia vrt. lasten ruoka-allergia. Haastateltavana on eläinlääkäri Juliska Haapanen-Kallio. Kuvauksesta ja juonnosta vastaa yhdistyksen ruoka-allergiavastaava Tuula Jokinen. Haastattelun pituus on 15 minuuttia.

Koirien ja lasten ruoka-allergiassa on paljon samaa, vaikkakin ruokavalio on pitkälti eri. Videolla kerrotaan ruoka-allergian yleisyydestä, aiheuttajista, hoidosta, tutkimuksesta ja mahdollisesta paranemisesta.

Kannattaa käydä katsomassa! Yhdistyksemme Facebook-sivut ovat avoimet kaikille:

facebook.com/PirkanmaanAllergiajaAstmayhdistys/

Teksti: Terhi Hurme
 

Keski-Suomen Atopiayhdistyksen ulkoilmakokous

Kokoonnuimme hallituksen porukalla Jyväskylän Lutakon satamaan 13.5.2020 pitämään ulkoilmakokousta. Kokoustimme rajoitteet huomioiden, mutta kuvaukseen asetuimme hiukan tiiviimmin, kuvasta puuttuu kuvaaja Marjatta.

Kevätauringon mukavasti lämmittäessä mietimme jo tulevaa syksyä. Laajavuoren seikkailupuistoon on tarkoitus mennä la 26.9.2020, seikkailun vaihtoehtoina ovat hohtokeilaus ja kylpyläkäynti, yhdistyksen syyskokous pidetään ke 7.10.2020 ja jouluinen tonttupolku on suunnitteilla viikolle 45.

Tule mukaan, tarjolla on mukavaa vertaisseuraa, voidenäytteitä ja arvontaa. Lue näistä tarkemmin jäsenkirjeestä 2/2020, joka lähetettiin syyskuun alussa, lisätietoja myös keskisuomi.atopiayhdistys@gmail.com

Teksti: Minna Koivisto, kuva: Marjatta Tervahartiala
 


 

Pohjois-Savon yhdistyksen jäsenilta

Pohjois-Savon Allergia- ja Astmayhdistys vietti jo perinteeksi muodostunutta jäseniltaansa elokuussa kylpylähotelli Kunnonpaikan rantasaunalla. Lämpimien löylyjen lisäksi pääsimme perehtymään ötököiden ihmeelliseen maailmaan Juha Jantusen johdolla. Juha näytti mallia haaveiluun ja tämän jälkeen ihmeteltiin porukalla mikroskoopein lähiympäristöstä tehtyjä löytöjä!
 

 

Share

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Espoon yhdistyksen kanssa Portugaliin!

Espoon allergia- ja astmayhdistys järjestää terveysmatkan Portugaliin marraskuussa. Tarjolla on monipuolista ohjelmaa ja virkistäytymistä merivesikylpylässä.

Kuorot kajauttivat Pirunpesällä luonnonpäivänä

Pirkanmaan yhdistys vieraili KiiltoCleanilla