Vaikuttaako ruoka-allergia elämänlaatuusi?

Onnistuuko ravintolassa ruokailu allergioista huolimatta? Entä miten sujuvat ulkomaan matkat? Kysymme nyt ruoka-allergisten kokemuksia tulevaa Allergia, Iho & Astma -lehteä varten.

Kysely on päättynyt, kiitos kaikille osallistujille. Vastanneiden kesken arvoimme 5 kpl Allergia, Iho & Astma -lehteä 2/18, joka ilmestyy 4.5.

Onnetar suosi seuraavia: M. Ritola (Salo), J. Kataja-Miettinen (Helsinki), E. Kolppanen (Kuusamo), H. Mustasaari (Lapinneva) ja W. Virolainen (Ylämylly).

 

Share

Kommentit

  • Birgitta 3 years ago

    Juu hankalaa on ja väsyneitä ollaan täälläkin. Pähkinä- ja manteliallergia nyt pahimpana, siihen kylkeen seesaminsiemenet, muskotti, palmuöljy jne. Oireita (mutta ei hengenlähtöö) aiheuttaa myös mm. sitrushedelmät, omena, useimmat mausteet (paitsi mustapippuri ja valkosipuli), vehnäjauhot ei sovellu... Ravintolaruokailu on ihan poissuljettu vaihtoehto, ns. tavallista lounasruokaa lukuunottamatta (joskin se vaatii aina armotonta arpomista ja valkkaamista). Kaupassa käynti on sitä samaa tuttua höttöö joka kerta, samat kananmunat, salaatit, perunat ja maustamattomat kanat sieltä aina lähtee mukaan, mitään uutta ei juuri koskaan pysty kokeilemaan. Tuoteselosteiden lukeminen puuduttaa ja useimmiten sieltä aina jotakin epäsopivaa löytyy. Ulkomaanmatkoja en uskalla edes aatella, kuolisin varmaan jo lentokoneessa johonkin...

  • Claudia 3 years ago

    Ruokailua kodin ulkopuolella on alkanut olemaan entistä harvemmin. Kaupassa käyntiä vältän, koska en jaksa lukea jatkuvasti tuoteselosteita ja törmätä aina johonkin allergisoivaan aineosaan. Uuden kokeilu tyssää usein juuri siigen. Myyjät eivät tiedä sen enempää, oikolukevat tuoteselosteita minulle, kuin en itse osaisi! Huoh. Salaattia olen korvia myöten täynnä. Vaihtelua kaipaisin ja opastusta, koska en jaksa enää nähdä edes vaivaa oman ruokailuni eteen. Pääsiäiseksi pashaa..aaah!...mutta miten teet ilman maitoa, kun ohjeet, joissa kumminkin soijaa. Kananmunaton leivonta on ongelma, vaikka niin kovasti haluaisin tehdä. Kokelut päättyvät usein suureen turhautumisen tunteeseen epäonnistumisen myötä. Jopa itkuun. Ällöttävää, mutta niin totta. Koko ruokailu alkaa olla mörkö, jota välttelen ja alan jopa inhota pikkuhiljaa. Onko mulla edes vertaisia tämän ongelman kanssa?

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Herkutellaan ystävänpäivänä!

Meikkejä ja kampauksia koulun tuoksuttomassa päivässä