Uusi HAE-opas julkaistu

Allergia-, iho- ja astmaliitto on juuri julkaissut uuden HAE-oppaan. Geenivirheestä johtuva hereditaarinen eli perinnöllinen angioödeema kuuluu harvinaisiin ihosairauksiin, ja sitä sairastaa Suomessa arviolta 100 - 150 ihmistä.

HAE aiheuttaa turvotuksia iholle, suun alueelle, maha-suolikanavaan tai sukuelinten alueelle. Hoitamattomana taudin vaikeimmat muodot voivat olla jopa hengenvaarallisia. Nykyisin HAE:n hoitoon on tehokkaita täsmälääkkeitä.

Allergia-, iho- ja astmaliitto käy parhaillaan läpi kaikki oppaansa. Sisällöt tarkistetaan ja tarvittaessa uudistetaan, minkä jälkeen oppaat taitetaan järjestön uuteen ulkoasuun. HAE oppaassa myös teksti on kokonaan uudistettu. Järjestön kaikki oppaat on saatavilla osoitteessa allergia.fi.

 

Kuva on linkki oppaan pdf-tiedostoon.

Share

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Mustapippurikeksit - gluteeniton, maidoton, kananmunaton ja sojaton

Sopiva dödö murrosikäiselle?