Unihuolista unen huoltoon

Hyvin nukkuneena mieli on rauhallinen, kroppa rento ja ajatus kirkas. Eikä termi kauneusunet ole turha - levänneenä ihokin voi yleensä paremmin.

Uniongelmat yleistyvät, ja myös moni allerginen, astmaatikko ja ihosairas kipuilee niiden kanssa. Oireileva sairaus on aina elimistölle stressi ja voi heikentää unen laatua. Sairauden perushoidon lisäksi unta voi huoltaa myös muilla konsteilla.

Riittävästi ja syvään

Suuri osa meistä tarvitsee 7 - 9 tunnin yöunet voidakseen hyvin.  Tämä on kuitenkin yksilöllistä. Pieni osa ihmisistä jaksaa jopa 4-5 tunnin unilla, osa tarvitsee yli 9. Myös unen laatu vaikuttaa. Yöuni koostuu noin 90 minuutin jaksoista, joiden aikana syvä uni ja kevyemmät unen vaiheet ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Petauspatjan suoja arvottiin Joensuuhun

Allergiaviikko: Oikein otettu astmalääke kannattelee

Allergia-, iho- ja astmaliiton kampanjoimaa Allergiaviikkoa vietetään ensi viikolla. Nyt teemana on astman oikea hoito. Liiton kokemuksen mukaan astmaatikkojen lääkkeenottotekniikassa on usein puutteita.

Mikä syksyssä on parasta?

Jokaisessa vuodenajassa on omat hyvät puolensa. Mikä mielestäsi on syksyssä parasta? Osallistu kyselyymme 21.9.2018 mennessä ja osallistu kolmen sieniveitsen arvontaan. Julkaisemme kyselyn tulokset vuoden viimeisessä lehdessämme.