Tutkittua: Probioottien käyttö allergiakauden aikana saattaa vähentää allergisen nuhan oireita

Probiootit ovat eläviä mikrobeja, jotka vaikuttavat myönteisesti terveyteen tasapainottamalla ruoansulatuskanavan bakteerikantaa. Aiemmissa tutkimuksissa on havaittu, että tietyt probiootit voivat vaikuttaa myös elimistön immuunijärjestelmään.

Tutkijoiden tavoitteena oli selvittää, kolmen probiootin sekoituksen siitepölyallergiassa. Tutkimuksessa oli mukana 173 lievästä tai keskivaikeasta allergisesta nuhasta kärsivää aikuista. Tutkimukseen ei otettu mukaan vaikeasta allergisesta nuhasta sairastavia. Potilaat satunnaistettiin kahteen ryhmään. Noin puolet heistä käytti keväällä lehtipuiden siitepölykauden aikana probiootien yhdistelmää (Lactobacillus gasseri KS-13, Bifidobacterium bifidum G9-1, and Bifidobacterium longum MM-2) päivittäin kahdeksan viikon ajan. Toiset saivat lumelääkettä. Allergisen ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Herkutellaan ystävänpäivänä!