Tutkittua: Astmaatikon influenssa usein hankalampi

Astmaa sairastavan immuunijärjestelmä on muita heikompi, siksi heillä influenssa on usein hankalampi.

Ben Nicholasin tutkimusryhmä halusi selvittää, miksi influenssainfektio aiheuttaa astmaa sairastavilla enemmän päivystyskäyntejä ja sairaalahoitojaksoja verrattuna muuhun väistöön. Tutkijat ottivat terveiden ja astmaa sairastavien keuhkoista solunäytteitä. Keuhkosolut altistettiin influenssavirukselle. Terveiden solut puolustautuivat voimakkaasti influenssaa vastaan. Sen sijaan astmaa sairastavien solut osoittivat heikompaa vastetta infektiolle.

Tulosten toivotaan avaavan uusia näkökulmia astman ja hengitystieinfektioiden tehokkaampaa hoitoa varten. Joka ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Herkutellaan ystävänpäivänä!