Tiina Tarvainen ja kolme hetkeä

Kysymme yhdistystemme toiminnanjohtajilta ja vapaaehtoisilta heidän tärkeistä hetkistään järjestössä. Yhdistykset ottavat kaikki vapaaehtoiset ilolla vastaan.

Tiina Tarvainen on Keski-Suomen allergia- ja astmayhdistyksen toiminnanjohtaja. Kysyimme häneltä tärkeistä hetkistä järjestössä.

 

1. Hyvinvointia ja elämänlaatua

Olen ollut järjestötyössä 17 vuotta. Päivääkään en vaihtaisi pois. Mukaan on mahtunut niin kaaoksen hetkiä kuin ikimuistoisia kohtaamisia. Toiminnanjohtajan työn lisäksi annan allergianeuvontaa. Tuntuu merkittävältä, kun sairastava kertoo saaneensa apua. Järjestötyön vaikuttavuus on sen matalassa kynnyksessä. Mukaan on helppo tulla, jokaiselle on aikaa. Yhdistys parantaa elämänlaatua. 

2. Ihmisten lähellä

Ilman vapaaehtoisia ei olisi yhdistystä. Vapaaehtoistoimijamme ovat helmiä! Jotkut auttavat kerran, joku on ollut mukana yhdistyksen perustamisesta lähtien. Lämmin kiitos Sinulle, joka luet ja tunnistat itsesi! Vapaaehtoistyö vie aikaa, mutta se myös antaa paljon. Joskus uusia ystäviäkin! Yhdistyksen kivijalkana on toimiva hallitus ja puheenjohtaja, vapaaehtoisia hekin.

3. Uusiutumista

Työ vaatii uusiutumista. Myös järjestön pitää uusiutua muuttuvassa maailmassa. Voimaa ja keinoja yhdistystoiminnan kehittämiseen sekä omaan kasvuun olen löytänyt työn ohessa opiskelusta, sekä harrastuksistani. Rohkeus on yksi järjestömme arvoista. Lienee hyvä arvo niin työ- kuin yksityiselämässä. Elämä on kuin jazzia. Improvisointia on paljon eikä muuttuvia tekijöitä voi hallita, toteaa Haemin Sunim kirjassaan Asioita, jotka huomaa vasta, kun hidastaa.

 

Share

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Juha Perälä ja hervoton heinänuha

Juha 'Peris' Perälällä on hervoton heinänuha, mutta hän ei anna sen häiritä radiotyötä.

Herkän uravalinnat

Ritva Väisänen sai astmasta otteen kuntoutuskurssilla

Flunssan jälkeinen yöyskä ei loppunutkaan. Öisin istuin sohvalla ja yskin ja yskin. Juominen, joka oli ennen auttanut, ei enää auttanut. Näin kuvailee Ritva Väisänen astmansa ilmaantumista vuonna 2009.