Terveydenhuollon tilastot kertovat: allergian sairaalahoito vähenee, hoitokäynnit lisääntyvät

Kansallisen allergiaohjelman puolivälissä astman sairaalahoitopäivien määrän todettiin puolittuneen vuosikymmenessä. Uudet tilastot osoittavat myönteisen kehityksen jatkuvan.

Astma on merkittävin terveydenhuollon hoitokäyntejä ja sairaalahoitoa vaativista allergisista sairauksista. Erikoissairaanhoidossa (ESH) sen hoitopäiviä on viisinkertaisesti ja avohoitokäynneissäkin 1,5-kertainen määrä muihin allergian aiheuttamiin käynteihin verrattuna. Perusterveydenhuollossa (PTH) ero on vielä suurempi.

Astman hoitopäivien määrä on vähentynyt vuodesta toiseen. ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Herkutellaan ystävänpäivänä!