Terveellisyys ruuassa tarkoittaa riittäviä ja sopivia ravintoaineita

Melko terveellinen ruoka on pitkällä aikavälillä parempi vaihtoehto kuin aika ajoin ruokavaliossa tiukasti skarppaaminen. Erityisruokavaliota noudattava pystyy useimmiten löytämään korvaavia vaihtoehtoja vältettäville ruoka-aineille.

Ravitsemusterapeutti, filosofian tohtori Reijo Laatikainen sanoo, että ruuan terveellisyys on monen tekijän summa.

– Terveysvaikutukset muodostuvat monen kemiallisen aineen kautta. Ihmiset ovat myös yksilöitä.

Laatikainen antaa esimerkiksi keliaakikon, jolle gluteiini ei ole terveellistä, vaan vahingollista.

– Terveellinen ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Herkutellaan ystävänpäivänä!

Mustapippurikeksit - gluteeniton, maidoton, kananmunaton ja sojaton

Allergia- ja astmaneuvoja selvitti: Kala-allergiselle oireita kanasta?