Terhi Hurme ja kolme hetkeä

Kysymme yhdistystemme toiminnanjohtajilta ja vapaaehtoisilta heidän tärkeistä hetkistään järjestössä. Yhdistykset ottavat kaikki vapaaehtoiset ilolla vastaan.

Terhi Hurme on Pirkanmaan Allergia- ja astmayhdistyksen toiminnanjohtaja. Kuvassa Terhin kanssa Paltsi, vapaaehtoistyöntekijän tekemä yhdistyksen maskotti.
 

Terhi ja yhdistyksen maskotti Paltsi.

1. On ollut ilo järjestää toimintaa lukuisten aktiivisten ihmisten kanssa lähes 30 vuoden ajan.  Allergiaperheäitien ja yhdistyksemme luottamushenkilöiden huomaamista tarpeista ja ideoista kehitettiin ruoka-allergiatoiminta (1994) ja Erimenu.fi (2008) helpottamaan erityisruokavalioperheiden arkea. Erimenu on juuri uudistunut. Ohjeet ja tuotetiedot ovat yhä saatavillasi, nyt uusilla selkeillä sivuilla!

2. Allergiaa ja astmaa sairastavien parhaaksi teemme yhteistyötä ammattilaisten kanssa. Eräs lääkäri otti meihin yhteyttä 2000-luvun alussa, koska näki, ettei adrenaliini-injektoria osattu käyttää. Yhdistys teki anafylaksiasta opetusvideon. Nykyinen versio on netissä, myös tekstityksellä ruotsiksi ja englanniksi. Teimme sen vapaaehtoisten ammattilaisten avulla. Yhdistyksessämme toimii anafylaksialasten vanhempainkerho. Ehdotuksemme ottaa anafylaksia 112-päivän teemaksi on saanut hyvän vastaanoton.
 
3. Vapaaehtoiset ovat tärkeässä asemassa. Tuoksuyliherkkyys nousi tietoisuuteemme jäsenistön yhteydenotoista. Tuoksuyliherkkien vertaisryhmä on toiminut vuodesta 2010, aktiivisen vapaaehtoisen vetämänä. Yleisen tietoisuuden eteen on tehty töitä, pidetty yleisöluentoja ja otettu kantaa mediassa. Haluamme jatkossakin kuunnella jäsenistöämme. ME-hengessä saamme paljon aikaan!

 

Share

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Espoon yhdistyksen kanssa Portugaliin!

Espoon allergia- ja astmayhdistys järjestää terveysmatkan Portugaliin marraskuussa. Tarjolla on monipuolista ohjelmaa ja virkistäytymistä merivesikylpylässä.

Kuorot kajauttivat Pirunpesällä luonnonpäivänä

Pirkanmaan yhdistys vieraili KiiltoCleanilla