Tatuointi voi aiheuttaa iho-ongelmia

Tatuoinnit ovat yleistyneet vuosien saatossa ja niitä pidetään trendikkäänä kehon taiteena. Tatuoinneilla voi kuitenkin olla haitallisia terveysvaikutuksia.

Keskimäärin noin 10 prosentilla suomalaisista on yksi tai useampi tatuointi. Luku on 25 - 29-vuotiailla lähes kaksinkertainen verrattuna valtaväestöön.

Tatuoinnit on suunniteltu pysyviksi ja ne kestävätkin käytännössä ikuisesti. Tatuoidessa ihon uloin kerros lävistetään neulalla, jolloin tatuointimuste pääsee verinahkaan.  Osa musteesta jää ihon päällimmäiseen kerrokseen, josta se poistuu ihosolujen karistessa pois ja ihon uudistuessa.

Kemikaalialtistumisen taso riippuu useasta tekijästä, kuten tatuointien koosta ja määrästä sekä verinahkaan injektoidun ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Mustapippurikeksit - gluteeniton, maidoton, kananmunaton ja sojaton

Sopiva dödö murrosikäiselle?