Tärpit Lautasella-messuille

Ruoka-allergiaa? Lautasella-messuilla pääset kysymään ruoka-allergioista, tutustumaan laajaan tuotevalikoimaan ja kuulemaan asiantuntijoiden tietoiskuja.

Lautasella-messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 27. – 28.4. Ruoka-allergioiden lisäksi messuilla on mukana teemat gluteeniton, vege ja vegaani, elävä- ja raakaravinto. Tässä tärpit allergianäkökulmasta.

1. Reseptit erityisruokavalioon. Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys esittelee uudistettua Erimenu-verkkopalvelua. Erimenusta saat helposti juuri sinun ruokavalioosi sopivia ruoka-ohjeita. Lisäksi palvelussa on tietoa erityisruokavalioon sopivista tuotteista. Osastonumero 5H68.

2. Erityisruokavaliot varhaiskasvatuksessa. Lapsen vakava ruoka-allergia täytyy huomioida päiväkodissa ja koulussa järjestelmällisesti. Ravitsemustieteen yliopistonlehtori Maijaliisa Erkkola Helsingin yliopistosta puhuu aiheesta perjantaina klo 12 – 12.30.

3. Neuvontaa ruokaohjeiden soveltamiseen ja ruoka-allergian kanssa selviämiseen.

Pirkanmaan allergia- ja astmayhdistyksen osastolta saat myös neuvontaa ruoka-allergioiden kanssa selviämiseen.

4. Anafylaksia – hengenvaarallisen allergisen reaktion tunnistaminen ja hoito. Lastentautien erikoislääkäri, lastenallergologi Péter Csonka (Terveystalo) luennoi perjantaina klo 16 – 16.30. Csonka on myös Allergia-, iho- ja astmaliiton asiantuntijalääkäri.

5. Adrenaliini-injektorin käyttöopastusta Pirkanmaan Allergia- ja astmayhdistyksen osastolla (5H68). Adrenaliini on anafylaksian ensiapulääke, ja injektorin käyttötaito voi pelastaa hengen.

6. Hengenvaarallinen ruoka-allergia lapsiperheessä – pelkoa, luottamusta ja selviytymiskeinoja. Pirkanmaan allergia- ja astmayhdistyksen Anafylaksiaperheet-ryhmän vetäjä Marjo Lehtinen nostaa esille vakavan allergian tuoman huolen. Lauantaina klo 11.30 – 12.

7. Tattariallergia. Keittiöpäällikkö Kari Aihinen (Ravintola Savoy) lauantaina klo 13 – 13.30.

8. Vaikean ruoka-allergian siedätyshoito. Lastenlääkäri, lastenallergologi Marita Paassilta (TAYS), lauantaina klo 14 – 14.30.

9. Miten korvaan maidon, munan ja viljoja ruoanlaitossa? Ruoka-allergianeuvoja, dieettikokki Tuula Jokinen Pirkanmaan allergia- ja astmayhdistyksestä puhuu aiheesta lauantaina klo 15.30 – 16.

Tarkista luentoajankohdat mahdollisten muutosten varalta Messukeskuksen Lautasella-tapahtuman sivuilta.

 

Share

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Herkutellaan ystävänpäivänä!

Meikkejä ja kampauksia koulun tuoksuttomassa päivässä