Suojaudu katupölyltä!

Katupöly on todellinen terveyshaitta meille kaikille. Siksi sitä vastaan kannattaa suojautua. Allergia- ja astmaliitto ohjeistaa tiedotteessaan käyttämään hengityssuojainta.

Liiton asiantuntija Kaisa Toikko kertoo, että hengityssuojain on hyvä apu terveille ja lievää astmaa sairastaville.

- Hengityssuojaimessa pitää olla uloshengitysventtiili ja sen tulee istua kasvoilla riittävän tiiviisti. Tällaisia suojaimia voi hankkia rautakaupoista ja hyvin varustetuissa päivittäistavarakaupoissa, kertoo asiantuntija Kaisa Toikko Allergia- ja astmaliitosta.

Hengityssuojain lisää hengityksen vastusta ja siksi sitä ei suositella keskivaikeaa tai vaikeaa astmaa sairastaville, tai yli 65-vuotiaille.

Lisäksi liitto ohjeistaa yskimään ja niistämään katupölyä pois nenästä. Tämä tepsii erityisesti suurempiin katupölyn hiukkasiin, jotka jäävät ylähengitysteihin. Myös nenän limakalvojen huuhtelu nenäkannulla vähentää nenän karstaisuutta ja lievittää ärtyneitä ja kuivia limakalvoja. Limakalvojen kuivumista voi lievittää myös nenän kostutussuihkeilla.

Allergia- ja astmaliiton asiantuntija Kaisa Toikko näyttää videolla hengityssuojaimen käytön.

 

 

Share

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Herkutellaan ystävänpäivänä!