Suojaa suu ja nenä katupölyltä

Katupöly on terveyshaitta kaikille. Allergia-, iho- ja astmaliiton asiantuntija antaa vinkit katupölyltä suojautumiseen.

1. Suojaa hengitystiet

Paras keino suojautua katupölyltä on peittää suu ja nenä. Hätätilanteessa tähän käy huivi tai käsi, tehokkaamman suojauksen saa käyttöön tarkoitetulla hengityssuojaimella.

2. Valitse oikea hengityssuojain

P2-tason hengityssuojain on riittävä. Uloshengitysventtiili helpottaa hengittämistä.  Oikeanlaisen suojaimen saat esim. rautakaupasta. Suojain lisää kuitenkin hengitysvastusta, minkä vuoksi esimerkiksi huonossa tasapainossa olevan astman oireet saattavat pahentua. 

Hengityssuojain suojaa katupölyltä.

3. Käytä nenäkannua

Nenäkannuhuuhtelulla saat pölyt pois. Antihistamiini ei ole katupölyärsytykseen oikea lääke.

Ohjevideo neänkannun käyttöön.

4. Vältä ruuhkat

Katupölykausi on lyhyt. Vältä sen aikaa vilkkaita katuja ja ruuhka-aikoja mahdollisuuksien mukaan. Ilmanlaatua voit seurata myös ilmanlaatu.fi -sivuilta.

5. Nauti sisäliikunnasta

Ota spurtti kevääseen sisäliikunnasta, mene uimahalliin, kuntosalille tai vaikka seinäkiipeilemään.

- Niin kiusallista kuin katupöly onkin, se on aina varma kevään tulon merkki!

 

Share

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Herkutellaan ystävänpäivänä!