Siitepölyseuranta käynnistyi Kaakkois-Suomessa

Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti on aloittanut kevään siitepölyseurannan.

Siitepölyseuranta aloitettiin Imatralla jo helmikuun puolivälissä. Tavallisesti Burkard-keräin on viety katolle maaliskuun alussa, sillä ensimmäisiä siitepölyhiukkasia nähdään yleensä vasta kuun lopulla. Kun Etelä-Ruotsissa ensimmäiset lepät ja pähkinäpensaat kukkivat jo helmikuun alussa, eteläisten ilmavirtausten mukaan tempautuneita siitepölyjä voi kulkeutua meillekin. Tuuli toikin Etelä-Suomeen pieniä määriä lepän siitepölyä, Imatralla ensimmäinen siitepölyhiukkanen osui keräimeen heti toisena seurantapäivänä 16.2.

Siitepölyjen kaukokulkeumista ja tärkeimmistä allergiakasveista voi lukea lisää Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutissa vastikään julkaistusta kirjasta Siitepölyä ilmassa! Suomessa ilman siitepölymääriä on seurattu nyt 40 vuoden ajan. Siitepölytilastoja tutkimalla käy ilmi, kuinka paljon siitepölymäärät tai kukinta-ajat ovat muuttuneet viime vuosikymmeninä. Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutin siitepölyseuranta on osa valtakunnallista seurantaa. Lisäksi instituutti tiedottaa siitepölytilanteesta Kaakkois-Suomen mediaa.

Siitepölykirjan voi lukea instituutin verkkosivuilta www.ekay.net/allergia

Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti on Allergia- ja astmaliiton tutkimus- ja tietopalveluyksikkö. Kuvassa tutkija Juha Jantunen ja instituutin johtaja Kimmo Saarinen asettamassa keräintä katolle Imatralla.

Juha Jantunen

 

Share

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Herkutellaan ystävänpäivänä!

Meikkejä ja kampauksia koulun tuoksuttomassa päivässä