Siitepölykausi lähestyy

Turun yliopiston aerobiologian yksikkö tiedotti alkuviikosta siitepölyn kaukokulkeumista: Lepän siitepölyä kulkeutui maanantaina (13.2.) maan eteläosiin. Aerobiologian yksikön ylläpitämän norkko.fi -palvelun mukaan lepän ja pähkinäpensaan siitepölyn kulkeumat ovat mahdollisia myös lähipäivien aikana, mutta määrien odotetaan jäävän toistaiseksi erittäin vähäiseksi.

Lepän ja pähkinäpensaan kukinta alkaa Suomessa tyypillisesti maaliskuun aikana. Koivun kukinta alkaa Suomessa yleensä huhti-toukokuussa.

Lääkekaappi kuntoon nyt

Allergia- ja astmaliiton asiantuntija Anne Vuorenmaa muistuttaa, että siitepölyallergisen on jo hyvä alkaa varautua kevääseen. Allergialääkkeiden päiväykset kannattaa tarkistaa. Vanhentuneet lääkkeet palautetaan apteekkiin ja hankitaan samalla tilalle uudet. Siitepölyallergiaa lievitetään antihistamiinilla. Lisäksi käytetään oireenmukaista lääkitystä, kuten silmätippoja ja kortisonipitoista nenäsuihketta.

Share

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Herkutellaan ystävänpäivänä!