Siitepölyallergisella toistaiseksi helppo kevät

Kevään siitepölykausi vaikuttaa allergisen kannalta helpolta, kertoo Allergia-, iho- ja astmaliiton asiantuntija.

Anne Vuorenmaa Allergia-, iho- ja astmaliitosta kertoo, että kevään allergiat askarruttivat neuvontaan soittajia viime vuonna selvästi enemmän. Tänä keväänä kysytään laajemmin eri aiheista.

- Siitepölyallergiasta kysytään nyt vähänlaisesti, mikä kertoo siitä, ettei ihmisillä ole juuri oireita tai ne ovat pysyneet hyvin hallinnassa. Kevät vaikuttaa siis helpolta, mutta toki oireilu on yksilöllistä. Yleisesti helppo siitepölykausi voi joillekin tarkoittaa runsaitakin oireita, Anne Vuorenmaa kertoo.

Hän huomauttaa, että siitepölykausi saattaa vielä voimistua. Turun yliopiston Norkko.fi-palvelun mukaan lähipäivinä on odotettavissa myös kaukokulkeumia koko Suomen alueelle pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta.

Antihistamiinia ja nenäsuihkeita

Anne Vuorenmaa ohjeistaa, että antihistamiinia ei tarvitse syödä varalta, vaan vasta oireiden ilmaantuessa. Sen sijaan kortisonipitoisen nenäsuihkeen käytön voi aloittaa vähän ennakoivastikin ja sitä tulee käyttää säännöllisesti.

Allergia-, iho- ja astmaliiton neuvontanumerot

 

Allergia- ja astmaliitto ja Iholiitto ovat yhdistyneet. Liiton nimi on nyt Allergia-, iho- ja astmaliitto.

Share

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Herkutellaan ystävänpäivänä!