Ruokaan liittyvät oireet vaivaavat yleisesti

Teksti Juha Jantunen, Kimmo Saarinen

Syömisestä on tullut hämmästyttävän vaikeaa. Painoihanteet ja muotidieetit hämärtävät ja jopa vääristävät ruokaan liittyviä käsitteitä. Hämmennystä lisäävät entisestään ristiriitaiset viestit. Kun media rummuttaa jonkin ruoka-aineen hyvistä terveysvaikutuksista, toisaalla ne samaan aikaan lytätään. Ruoka on myös kestoteema allergisten keskuudessa.

Ruoka voi aiheuttaa monenlaista oireilua, kuten suun kutinaa, iho-oireita, pahoinvointia ja vatsaoireita. Etenkin pienten lasten vatsavaivat leimataan helposti allergiaksi. ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Herkutellaan ystävänpäivänä!