Ruoka-allerginen lapsi päiväkodissa - parhaat käytännöt

Lapsen vakava ruoka-allergia täytyy huomioida päiväkodissa ja koulussa järjestelmällisesti. Mutta miten se tehdään käytännössä?

Pääkaupunkiseudulla toteutettu LILLA-tutkimus selvitti ja uudisti ruoka-allergioihin liittyviä käytäntöjä 40 eri päiväkodissa. Dosentti Maijaliisa Erkkola Helsingin yliopistolta oli mukana tutkimusryhmässä ja tiivistää parhaat käytännöt seuraavasti.

Ohjeet perheelle

Vanhempien vastuulla on toimittaa päiväkodille tai koululle ajantasaiset allergiatiedot. Lisäksi perhe osallistuu lapsen ruoka-allergiaan liittyvän toimintaohjeen laatimiseen.

1.    Tarkistuta lapsen allergiatilanne ennen koulun tai päiväkodin aloittamista. Tietojen täytyy olla ajantasaiset, ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Herkutellaan ystävänpäivänä!