Ruoka-allergia kouluissa ja päiväkodeissa

Päiväkodeissa ja kouluissa erityisruokavalioon ei enää riitä vanhemman kirjailema rasti lomakkeelle. Edellytyksenä on lääkärintodistus ja ruoka-allergiasta aiheutuvat vaikeat oireet. Selvitimme, miten uusia ohjeita noudatetaan eri puolilla Suomea.

Ruokaan liittyvät oireet lapsilla askarruttavat monia vanhempia. Ruoka-allergiaa epäillään erilaisten oireiden taustalla jopa kolmasosalla pienistä lapsista, mutta tutkimuksissa allergia varmistuu vain noin joka kolmannella. Varhaislapsuudessa allergisia oireita aiheuttavia ruoka-aineita ovat erityisesti kananmuna, ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Tari Haahtela ja allergian lyhyt historia

’Eläköön metsien mikrobit’ kokosi viime syksynä järjestöväen Helsinkiin muistelemaan yhtä merkittävää aikakautta Allergia- ja astmaliiton toiminnassa. Vuonna 1983 sai alkunsa internet, Helsingissä järjestettiin ensimmäiset yleisurheilun MM-kisat ja ympäristöministeriö aloitti toimintansa Suomessa. Neuvostoliitto myönsi presidentti Mauno Koivistolle Leninin kunniamerkin ja Michael Jackson esitteli moonwalk-tanssin. Myös Allergialiitto otti uusia askelia, kun Allergia-lehden päätoimittajan Klaus A. J. Järvisen saappaisiin astui dosentti Tari Haahtela.

Absurdi allergia, outo ja erikoinen

Kun ihminen oirehtii kasvin siitepölystä tai on kuolla maitotilkkaan, luonnonlukutaidossamme on jotakin perinpohjin pielessä.

Siitepölyseuranta käynnistyi Kaakkois-Suomessa

Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti on aloittanut kevään siitepölyseurannan.