Poimintoja yhdistysten tapahtumista

Yhdistykset järjestävät runsaasti tapahtumia kautta maan. Tässä poimintoja tapahtumista.

Seuraa oman yhdistyksesi tapahtumia ja tule mukaan toimintaan!

Tapahtumasivut painetusta lehdestä pdf-tiedostona.

Jutut ja kuvat: yhdistykset.

Ihoyhdistys vietti kylpyläviikonloppua

Ihoyhdistys järjesti virkistysviikonlopun Ruissalon kylpylässä Turussa. Kylpylärentoutuksen lisäksi osallistujat pääsivät bongaamaan luonnon aarteita. Seuraa yhdistyksen viestintää mm. Facebookissa. Kevätkokous on 10.3.

Ihoyhdistys Ruissalossa.
Kuva Ihoyhdistys.

 

Vantaalla kranssikurssi

Vantaan ja Keravan allergia- ja astmayhdistys järjesti Tee joulukranssi itse -kurssin ennen joulua. Osallistujia oli mukavasti ja illan aikana syntyi kauniita kransseja. Ohjaajana oli Seija Tiusanen yhdistyksen hallituksesta.

Ensiapukurssi Tampereella

Pirkanmaan Allergia- ja astmayhdistys järjesti hätäensiapukurssin syksyllä. Vetäjänä oli Laura Muurinen SPR Hämeen piiristä. Kurssilla saatiin tietoa onnettomuudessa tai sairauskohtauksessa auttamisesta. Saimme ohjausta hätäensiavun perusteista: tajuttomalle annettavasta ensiavusta, peruselvytyksestä, verenkierron häiriötilasta ja verenvuodon tyrehdyttämisestä. Palautteiden mukaan kurssilta saatiin kiitettävästi uutta tietoa. Tässä muutamia palautteita: Loistava kouluttaja. Hienoa, että yhdistys järjesti tämän. Uskallan ja osaan auttaa.

Kuvassa etualalla ohjaus sydäniskurin eli defibrillaattorin käytöstä sydämen käyntihäiriön hoitokeinona. Takana oikealla harjoitellaan vierasesineen poistoa hengitysteistä toisen henkilön avustamana. Takana vasemmalla osallistuja harjoitteli tajuttoman henkilön kääntämistä kylkiasentoon.

Suomi 100 -askelilla hyvinvointia Mikkelissä

Mikkelin seudun Allergia- ja Astmayhdistys järjesti syyskauden aikana liikuntatempauksen, joka toi osallistujille uusia näkökulmia terveyden ja hyvinvoinnin kohottamiseen sekä ylläpitämiseen. Ryhmä kokoontui kolmen kuukauden ajan viikoittain sauvakävelemään ja kuulemaan terveyteen vaikuttavista asioista. Tapaamisissa käsiteltiin liikunnan, ravinnon ja unen merkityksistä astma ja allergiat huomioiden. Osallistujat pääsivät myös tutustumaan hyvinvointipalveluja tuottaviin yrityksiin. Fysioterapeutti Jari Kuusisto toimi ohjaajana ja yhdistyksen toiminnanjohtaja Merja Ikonen toi yhdistyksen toimintaa esille.

Fysioterapeutti Jari Kuusisto odottaa yhdistystapahtumaan saapuvia. Mikkelissä voitiin myös ihailla Suomen juhlavuoden kunniaksi koristeltuja puita.

Kemikaali-ilta Kotkassa

Etelä-Kymenlaakson Allergia- ja astmayhdistys järjesti kemikaali-illan, jossa liiton asiantuntija Sanna Virtanen kertoi sisäilman vaikutuksesta terveyteen ja siitä, miten itse voi parantaa kodin sisäilman laatua mm. materiaalivalinnoilla. Aihe kiinnosti, osallistujilla oli runsaasti kysymyksiä. Yhdistyksen hallituksen jäsen Pentti Sinkkonen kertoo, että illasta tuli hyvinkin positiivista palautetta.

HAE-yhdistys juhli jäsenien ja ammattilaisten kanssa

Suomen HAE-yhdistys täytti joulukuussa 10 vuotta, minkä kunniaksi yhdistys järjesti tapahtuman jäsenilleen sekä seminaarin terveydenhuollon ammattilaisille. Seminaarissa puhuivat Marc Riedl, The US HAEA Angioedema Center at UC San Diego -hoito- ja tutkimuslaitoksen kliininen johtaja, Jaakko Antonen, Tampereen yliopistollisen sairaalan vastuualuejohtaja sisätautien, reumatologian ja harvinaisten sairauksien aihealueella sekä liiton erityissuunnittelija Risto Heikkinen.

- Oli huojentavaa kuulla, että vain alle puolet HAE-potilaista koskaan saa kohtauksia kurkun alueelle. Tärkeintä mitä Riedl käski muistaa: jokaisella on oikeus hoitoon ja HAE-kohtaus riippumatta kehon osasta tulisi hoitaa saman tien, totesi yhdistyksen puheenjohtaja Maria Kalske Marc Riedlin luentoa.

Marc Riedl ja Maria Kalske HAE-yhdistyksen juhlaseminaarissa.

Palovammayhdistyksen kuulumisia

Timo Pesonen Torniosta aloitti vuoden vaihteessa Suomen Palovammayhdistyksen puheenjohtajana. Hän, yhdessä muun hallituksen kanssa, alkaa suunnitella yhdistyksen perinteistä Padasjoen leiriä, johon kokoontuu toukokuun viimeisenä viikonloppuna yhdistyksen jäseniä vertaistuen ja virkistymisen merkeissä. Leiri, ja ylipäätään vertaistuen löytäminen, on monelle palovamman kokeneelle todella merkittävä askel vammautumisen jälkeen. Voit seurata myös Palovammayhdistystä Facebookissa.

Vaikeat palovammat -opas on saatavilla verkossa www.allergia.fi/iho/vaikeat-palovammat. Opas uusitaan ja painatetaan kuluvan vuoden aikana. Sisältö tehdään Allergia-, iho- ja astmaliiton, Jorvin palovammakeskuksen ja Palovammayhdistyksen yhteistyönä.

Nuorten tuoksuton ilta Kouvolassa

Pohjois-Kymen allergia- ja astmayhdistys järjesti Tuoksuttomalla viikolla nuorille suunnatun tuoksuttoman illan Kouvolan Ohjaamossa. Tilaisuudessa katsottiin liiton videot tuoksuherkkyydestä. KSAOn oppilaat tekivät ilmaisia pikakampauksia ja käsihierontaa tuoksuttomilla tuotteilla. Yhdistys jakoi tuoksuttomia tuotenäytteitä ja arpoi muutaman isomman tuotepaketin yleisön kesken. Tapahtumaan osallistui noin 35 kouvolalaista nuorta.

Opiskelijat työharjoittelussa yhdistyksessä

Terveydenhoitajaopiskelijat Milla Kettunen ja Sari Ruotsalainen olivat syksyllä työharjoittelussa Etelä-Karjalan Allergia- ja astmayhdistyksessä. Tavoitteena oli lisätä yhdistyksen näkyvyyttä kampanjoimalla Tuoksuttomalla viikolla ja tehdä yhdistystä tunnetuksi siellä, missä ihmiset liikkuivat.

Lue koko juttu harjoittelusta ja sen annista

Naisten ilta Espoossa

Espoon yhdistys järjesti syksyllä naisten illan, jossa oli tarjolla mm. muotia, hyvää seuraa ja maukasta lähiruokaa erityisesti. Iltaan kuuluu myös arpajaiset sekä asiantuntijapuheenvuoro astmaan, allergioihin tai ihoon liittyen. Ilta toteutettiin vapaaehtoisten upeiden naisten voimin. Naisten ilta on Espoossa syksyinen tapahtuma - tervetuloa nauttimaan iloisesta naistenillasta taas ensi syyskuussa!

Marja-Leena Sjön kukka-asetelmat ihastuttivat naisten illassa.

Talvi-ihon hoitoilta Varkaudessa

Varkauden seudun allergia- ja astmayhdistys järjesti talvi-ihon hoidosta illan marraskuussa. Tapahtumassa esiteltiin liiton video talvi-ihon hoidosta ja kerrottiin toiminnasta sekä paikalla oli tuote-esittelyjä. Illan aikana käytiin myös läpi ihon oikeaoppista rasvausta, kerrottiin oikean rasvan valinnasta ja jaettiin vertaistukea. Lapsille oli eläinkasvomaalauksia ja askartelua. Lisäksi illassa oli mahdollisuus tutustua Asahi liikuntaan.

Paikallista yhteistyötä Jyväskylässä

Keski-Suomen Allergia- ja astmayhdistys osallistui JYTEn (Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus) järjestämiin TERVE-tapahtumiin. Tapahtumat järjestettiin yleisten rokotuspäivien yhteydessä terveysasemalla. Ajatuksena oli tarjota rokotuksessa kävijöille omaan terveyteen ja terveydenhuollon palveluihin liittyvää pohdittavaa ja tutustuttavaa. Tapahtumissa oli mukana yhdistyksiä ja JYTEn omia palveluja.

Rokotuksen jälkeisenä odotteluaikana ihmisillä oli aikaa käydä tutustumassa pisteisiin ja eri toimijoihin. Ensimmäisenä rokotuspäivänä kävijämäärä oli 5500 henkilöä. Kävijöitä riitti runsaasti muinakin päivinä.

Yhdistyksen pisteellä oli vapaaehtoisia jäseniä esittelemässä toimintaamme. Allergiaan ja astmaan liittyviä kysymyksiä tuli runsaasti. Allergia & Astma -lehti kiinnosti ja uusia jäseniäkin saatiin.

 

Tervetuloa liiton kuntoutuskursseille

Tarkista ajankohdat ja hakuohjeet allergia.fi/kuntoutus, jossa on tiedot myös syksyn 2018 kuntoutuskursseista. Sivuilta saat myös tietoa verkkokursseista ja avokuntoutusjaksoista.

Maaliskuu
Atooppista ihottumaa, vakavaa allergiaa tai astmaa sairastavat aikuiset, Kiipulan Kuntoutuskeskus, 2. -  4.3.
Huhtikuu
Ruoka-allergiaa sairastavat lapsiperheet, Kiipulan Kuntoutuskeskus, 13. - 15.4.
Prurigo Nodularista sairastavat aikuiset, Kiipulan Kuntoutuskeskus, 6. - 8.4.
Toukokuu
Yli 60 v. Ihosairauksia sairastavien kurssi, Kylpylähotelli Peurunka, 28. - 31.5.
Kesä-heinäkuu
Ihon sairauksia sairastavat lapsiperheet (Kela), Kuntoutumiskeskus Apila, 4.-8.6.
Harvinaisia ihosairauksia sairastavien aikuisten kurssi, Kylpylähotelli Peurunka, 12. - 14.6.
Allergiaa, atooppista ihottumaa ja astmaa sairastavat nuoret, paikka avoin, 15. - 17.6.        
Allergiaa ja astmaa sairastavat lapsiperheet (3 – 6 v.) 11. – 15.6.
Allergiaa ja astmaa sairastavat lapsiperheet (7 – 10 v.) 25.6- 29.6.2018
Allergiaa ja astmaa sairastavat lapsiperheet (11 – 14 v.) 2.- 6.7.2018, Kiipulan kuntoutuskeskus         
Ihon sairauksia sairastavat lapsiperheet (Kela), Kuntoutumiskeskus Apila, 4vrk, 30.7. - 3.8.

Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennus
Kurssit Kanarialla loka- ja marraskuussa, ks. www.allergia.fi/kuntoutus.

Tuetut lomat – tauko arjesta

Allergiat, astma, ihosairaudet (aikuiset, perheet) 10.–15.6., Kylpylähotelli Rauhalahti
Alopecia (aikuiset, perheet) 25.–30.6., Kuortaneen Urheiluopisto
Allergiat, astma, ihosairaudet (aikuiset, perheet) 8.–13.7., Ikaalisten Kylpylä
Harvinaiset ihosairaudet (aikuiset, perheet) 29.7.–3.8., Liikuntakeskus Pajulahti
Allergiat, astma, ihosairaudet (aikuiset, perheet) 14.–19.10., Yyterin Kylpylähotelli

Omavastuuosuus lomilla on aikuisilta 20 €/vrk. Alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta.
Hakemus tulee tehdä viimeistään kolme kuukautta ennen loman alkua.
Hakuohjeet ja tarkemmat tiedot: www.allergia.fi/toiminta/tuetut-lomat.

 

 

Share

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Espoon yhdistyksen kanssa Portugaliin!

Espoon allergia- ja astmayhdistys järjestää terveysmatkan Portugaliin marraskuussa. Tarjolla on monipuolista ohjelmaa ja virkistäytymistä merivesikylpylässä.

Kuorot kajauttivat Pirunpesällä luonnonpäivänä

Pirkanmaan yhdistys vieraili KiiltoCleanilla