Planeettaa suojelemassa – ja ihmistä myös

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Suomen ympäristökeskus (SYKE) järjestivät joulukuussa konferenssin ”Europe that protects: Safeguarding our planet, safeguarding our health”. Lähes kahtasataa edustajaa 34 maasta yhdisti Planetary Health -lähestymistapa, joka korostaa ihmisten terveyden ja ympäristön tilan välistä riippuvuutta.

Ihmisen toimet aiheuttavat ilmastonmuutosta, vähentävät luonnon monimuotoisuutta, pilaavat maaperää, johtavat luonnonvarojen liikakäyttöön ja synnyttävät saasteita. Nämä kaikki heikentävät myös ihmisten terveyttä ja ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Tari Haahtela ja allergian lyhyt historia

’Eläköön metsien mikrobit’ kokosi viime syksynä järjestöväen Helsinkiin muistelemaan yhtä merkittävää aikakautta Allergia- ja astmaliiton toiminnassa. Vuonna 1983 sai alkunsa internet, Helsingissä järjestettiin ensimmäiset yleisurheilun MM-kisat ja ympäristöministeriö aloitti toimintansa Suomessa. Neuvostoliitto myönsi presidentti Mauno Koivistolle Leninin kunniamerkin ja Michael Jackson esitteli moonwalk-tanssin. Myös Allergialiitto otti uusia askelia, kun Allergia-lehden päätoimittajan Klaus A. J. Järvisen saappaisiin astui dosentti Tari Haahtela.

Absurdi allergia, outo ja erikoinen

Kun ihminen oirehtii kasvin siitepölystä tai on kuolla maitotilkkaan, luonnonlukutaidossamme on jotakin perinpohjin pielessä.

Siitepölyseuranta käynnistyi Kaakkois-Suomessa

Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti on aloittanut kevään siitepölyseurannan.