Mustapippurikeksit - gluteeniton, maidoton, kananmunaton ja sojaton

Joko olet kokeillut mustapippurikeksejä? Sopivat moneen erityisruokavalioon!

Gluteeniton, maidoton, kanamunaton, soijaton
 
125 g tomusokeria
25 g maidotonta margariinia
3 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl vettä
30 g riisijauhoa
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl ksantaania*
200 g seesaminsiemeniä
0,5 tl suolaa

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Lämmitä kattilassa tomusokeri, margariini, hunaja ja vesi. Kiehauta ja sekoita hyvin minuutin ajan.
3. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon riisijauho, pippuri, ksantaani, siemenet ja suola. Sekoita hyvin ja jäähdytä hieman. Seos on paksua ja tarttuvaa.
4. Laita leivinpaperi pellille ja laita teelusikalla nokareita harvaan (3*4 normaalin peltiin).
5. Paista n. 8 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet vähän väriä ja levinneet. Jäähdytä.

*Ksantaani on hyydykeainetta, jota valmistetaan bakteerikäymisen avulla sokeriliemestä Annostus erilainen eri taikinoissa, tarkista purkin kyljestä. Sekoitetaan jauhoihin. Gluteeniton, maidoton, munaton, soijaton, laktoositon. Saatavilla vähittäiskaupoista (esim. S- ja K-ryhmä, Tokmanni). Lähde: erimenu.fi.

Share

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Herkutellaan ystävänpäivänä!

Sopiva dödö murrosikäiselle?