
Mustapippurikeksit - gluteeniton, maidoton, kananmunaton ja sojaton
Joko olet kokeillut mustapippurikeksejä? Sopivat moneen erityisruokavalioon!
Gluteeniton, maidoton, kanamunaton, soijaton
125 g tomusokeria
25 g maidotonta margariinia
3 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl vettä
30 g riisijauhoa
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl ksantaania*
200 g seesaminsiemeniä
0,5 tl suolaa
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Lämmitä kattilassa tomusokeri, margariini, hunaja ja vesi. Kiehauta ja sekoita hyvin minuutin ajan.
3. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon riisijauho, pippuri, ksantaani, siemenet ja suola. Sekoita hyvin ja jäähdytä hieman. Seos on paksua ja tarttuvaa.
4. Laita leivinpaperi pellille ja laita teelusikalla nokareita harvaan (3*4 normaalin peltiin).
5. Paista n. 8 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet vähän väriä ja levinneet. Jäähdytä.
*Ksantaani on hyydykeainetta, jota valmistetaan bakteerikäymisen avulla sokeriliemestä Annostus erilainen eri taikinoissa, tarkista purkin kyljestä. Sekoitetaan jauhoihin. Gluteeniton, maidoton, munaton, soijaton, laktoositon. Saatavilla vähittäiskaupoista (esim. S- ja K-ryhmä, Tokmanni). Lähde: erimenu.fi.