Pienet ystävämme

Milloin viimeksi kohtasit ötökän? Piditkö sitä ystävänäsi? Yhä useampi on alkanut ymmärtää, että oma hyvinvointimme riippuu ötököiden hyvinvoinnista.

Kolmisoppisen järven rannalla parveilee kymmenittäin perheitä. Monilla lapsista on kädessään suurennuslasi ja läpinäkyvä purkki. Yksi heistä on Tove, 7. Hän on tullut Ladun Majalle äitinsä Terhin kanssa. On alkamassa Keski-Suomen Allergia- ja astmayhdistyksen ja Jyväskylän latu ry:n järjestämä ötökkäkoulu.

– Mun lempiötökkä on heinähukka. Sillä on mustassa vartalossa oransseja pilkkuja ja harmaa karva. Se on ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Tari Haahtela ja allergian lyhyt historia

’Eläköön metsien mikrobit’ kokosi viime syksynä järjestöväen Helsinkiin muistelemaan yhtä merkittävää aikakautta Allergia- ja astmaliiton toiminnassa. Vuonna 1983 sai alkunsa internet, Helsingissä järjestettiin ensimmäiset yleisurheilun MM-kisat ja ympäristöministeriö aloitti toimintansa Suomessa. Neuvostoliitto myönsi presidentti Mauno Koivistolle Leninin kunniamerkin ja Michael Jackson esitteli moonwalk-tanssin. Myös Allergialiitto otti uusia askelia, kun Allergia-lehden päätoimittajan Klaus A. J. Järvisen saappaisiin astui dosentti Tari Haahtela.

Absurdi allergia, outo ja erikoinen

Kun ihminen oirehtii kasvin siitepölystä tai on kuolla maitotilkkaan, luonnonlukutaidossamme on jotakin perinpohjin pielessä.

Siitepölyseuranta käynnistyi Kaakkois-Suomessa

Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti on aloittanut kevään siitepölyseurannan.