Pese vaatteesi ennen ensikäyttöä

Ihomme on kosketuksissa tekstiilien, kuten vaatteiden ja vuodevaatteiden kanssa valtaosan vuorokaudesta. Millaisia tekstiilikemikaaleja vaatekaapeissamme piileskelee?

 Tekstiilien valmistuksessa käytetään tuhansia kemikaaleja. Niitä tarvitaan tekstiilien raaka-aineena käytettävien kuitujen valmistuksessa. Lisäksi kemikaalien avulla tekstiilille saadaan haluttuja ominaisuuksia, kuten helppohoitoisuus ja käyttömukavuus, ja niillä poistetaan ei-toivottuja ominaisuuksia, kuten kutistuminen ja rypistyminen. Suurin osa kemikaaleista poistetaan valmistusprosessissa. Kuluttajalle päätyvään tekstiilin voi kuitenkin jäädä kemikaalijäämiä. Osa kemikaaleista, kuten viimeistelyaineet, on tarkoitettu jäämään tekstiilin sen ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Mustapippurikeksit - gluteeniton, maidoton, kananmunaton ja sojaton

Sopiva dödö murrosikäiselle?