Parasetamolin käyttö ei pahenna astmaoireita

William ja kumppanien laaja tutkimus osoittaa, että parasetamolin (Panadol) käyttö ei pahenna lasten astmaoireita. Tutkimusta on kaivattu jo pitkään, sillä tähän asti aiheeseen liittyvä ohjeistus on vaihdellut riittävän näytön puuttuessa.

Amerikkalaisessa monikeskustutkimuksessa oli mukana 300 iältään 1 - 5 -vuotiasta astmaa sairastavaa lasta. Tutkimuksen osallistuvilla oli säännöllinen astmalääkitys ja astmaoireita vähintään kahtena päivänä viikossa, muttei päivittäin. Lapset saivat tarvittaessa kipuun tai kuumeeseen joko parasetamolia tai ibuprofeenia. Lääkkeet olivat ulkonäöltään identtisiä eivätkä vanhemmat tai tutijat tienneet, kumpaa lääkettä lapsi sai.

Tutkimuksessa seurattiin tarkkaan astman pahenemisvaiheiden määrää, oireettomien päivien määrää, avaavan lääkkeen tarvetta ja ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Mustapippurikeksit - gluteeniton, maidoton, kananmunaton ja sojaton

Sopiva dödö murrosikäiselle?