Palsamia niistettiin, noidanlukkoja avattiin

Kesä kului instituutissa kukkien parissa. Operoimme jättipalsamitalkoissa, revimme ja niitimme kaikkialle tunkevaa vieraslajia, joka jyrää alkuperäistä lajistoa. Samalla kun talkookohteilla luonto elpyi, saimme itsekin aimo annoksen terveyttä – ainakin hyötyliikuntaa parhaimmillaan!

Tarkistimme kesän aikana myös liki sata uhanalaisten kasvien elinpaikkaa Etelä-Karjalassa. Metsästimme esimerkiksi noidanlukkoja, pieniä ja vaatimattomia itiökasveja, jotka usein jäävät vain muutaman sentin mittaisiksi. Kukattomuus ei ainakaan helpota löytämistä, joten ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Tari Haahtela ja allergian lyhyt historia

’Eläköön metsien mikrobit’ kokosi viime syksynä järjestöväen Helsinkiin muistelemaan yhtä merkittävää aikakautta Allergia- ja astmaliiton toiminnassa. Vuonna 1983 sai alkunsa internet, Helsingissä järjestettiin ensimmäiset yleisurheilun MM-kisat ja ympäristöministeriö aloitti toimintansa Suomessa. Neuvostoliitto myönsi presidentti Mauno Koivistolle Leninin kunniamerkin ja Michael Jackson esitteli moonwalk-tanssin. Myös Allergialiitto otti uusia askelia, kun Allergia-lehden päätoimittajan Klaus A. J. Järvisen saappaisiin astui dosentti Tari Haahtela.

Absurdi allergia, outo ja erikoinen

Kun ihminen oirehtii kasvin siitepölystä tai on kuolla maitotilkkaan, luonnonlukutaidossamme on jotakin perinpohjin pielessä.

Siitepölyseuranta käynnistyi Kaakkois-Suomessa

Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti on aloittanut kevään siitepölyseurannan.