Palovammayhdistyksen leirikuulumisia

Palovammayhdistys kokoontui perinteiselle Padasjoen leirille kesäkuussa. Yhdistyksen puheenjohtaja Timo Pesonen kertoo leirikuulumisista.

Leirillä oli noin 11 lasta ja 15 aikuista. Tulopäivän iltana lämmitettiin saunat ja pestiin matkan pölyt pois. Iltanuotio viritettiin makkaran ja vaahtokarkkien lämmittämistä varten, puheensorina jatkui yöpuulle asti.

Aamu-uinnit olivat ohjelmassa niille, jotka halusivat uida ennen aamupalaa. Aamupäivällä saimme alkusammutuskoulutuksen, jonka piti Padasjoen VPK. Teoriaosuuden jälkeen oli vuorossa rasvapalon sammutus sammutuspeitteellä kattilasta, öljypalon sammutus käsisammuttimella sekä ensisammutusauton kaluston esittely. Paljon oli yhdistyksen jäsenillä kysyttävää, ja kysymyksiin saatiinkin vastaukset. Päiväruokailun jälkeen taisi olla lasten, miksei myös varttuneemman väen parhaita hetkiä, kun päästiin pulahtamaan järven suloisen lämpimään veteen. Virkistäytymisen jälkeen alkoi Padasjoen perinteinen mölkkykisa, jonka voitti tällä kertaa yhdistyksen veteraani Pertti. Myös toisena iltana oli saunaa ja makkaranpaistoa.

Sunnuntaina vuorossa oli luontopolku tehtävärasteineen sekä arpajaiset. Ennen kotiin lähtöä ruokailut ja lähtöhalailut turvallisen matkan toivotuksineen. Ensivuoden tapaamisiin.

Tytöillä oli leirillä hymy herkässä.

Mölkkykisa oli tiukka. Tällä kertaa voiton vei yhdistyksen pitkäaikaisjäsen Pertti.

 

 

Teksti ja kuvat Timo Pesonen, yhdistyksen puheenjohtaja

Share

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Mikä harvinainen?

Harvinainen sairaus tai vamma koskettaa yli 300 000 suomalaista ja heidän läheisiään. Allergia- ja astmaliiton ja Iholiiton yhdistymisen myötä harvinaiset ihosairaudet tulevat osaksi aihepiiriämme. Harvinaisten sairauksien päivää vietetään ti 28.2.

Harvinaissairauksien kansallinen konferenssi Espoossa

Harvinaissairauksien kansallinen konferenssi 2017 järjestetään Espoon Hanasaaressa tiistaina 9. toukokuuta. Konferenssi on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Harvinaiset ihosairaudet tutuiksi

Allergia- ja astmaliiton ja Iholiiton yhdistyminen tuo meille uudenlaista asiantuntemusta ja osaamista. Myös aihepiirimme laajenee muun muassa harvinaisiin ihosairauksiin.