Pääkirjoitus 1/2018

Vuosi 2018 käynnistyi uudistuneessa Allergia-, Iho- ja Astmaliitossa vauhdikkaasti ja tuoreelta pohjalta.

Viimeisen kahden vuoden aikana olemme määrätietoisesti vieneet yhdistymisprosessin läpi, päivittäneet strategiamme ja visiomme vastaamaan toimintaympäristön muutoksen tuomiin haasteisiin sekä päivittäneet sääntömme. Kuluvan vuoden tärkeänä tehtävänä on varmistaa kaikkien jäsenyhdistysten suora ja mutkaton vuorovaikutus sekä uusien aktiivien ja vapaaehtoisten saaminen mukaan toimintaan. Tässä riittää työsarkaa meille kaikille. Pöytä on katettu aktiivista ja entistäkin osallistavampaa järjestötyötä varten.

Uudistunut liitto uudisti myös jäsenlehtensä. Liiton nimeä ja toiminnan sisältökirjoa mukaillen lehden nimeksi valittiin Allergia, Iho & Astma. Haluamme tällä korostaa rooliamme yhteiskunnassa allergian ja astman ohella ihosairauksiin ja -vammoihin liittyvän asiantuntija- ja arkitiedon keskeisimpänä lähteenä sosiaali- ja terveysjärjestökentällä. Tämän takuunaiseksi lehden lääketieteelliseen toimitusneuvostoon nimitettiin uudeksi jäseneksi 1.1.2018 alkaen HYKS:n ihotautiklinikan ylilääkäri, professori Annamari Ranki. Tulemme jatkossakin tarjoamaan uusinta ja laadukkainta tietoa, mielenkiintoisia artikkeleita ja tutkimuksia sekä näkökulmia niin ammattilaisille, potilaille kuin jäsenyhdistyksillemme.

Vuosi 2018 on myös Kansallisen Allergiaohjelman (2008-2018) viimeinen toimintavuosi. Liiton vastuulla ollut Väestöviestintähanke ja siihen liittyvä järjestöyhteistyö on tavoittanut noin 2,3 miljoonaa suomalaista ja lisännyt kansalaisten tietoisuutta ja ymmärrystä oikeista hoitomuodoista, sekä suhtautumistavasta allergioihin ja astmaan. Isommassa mittakaavassa kyse on väestön allergiaterveyden ja vastustuskyvyn lisääntymisen kautta niukkojen voimavarojen suuntaamisesta vaikeiden allergioiden ja astman hoitoon. Vaikka ohjelma päättyy, työ ei kuitenkaan ole lopussa. Me jatkamme Allergiaohjelman teesien mukaista viestintää, asiantuntija- ja järjestöyhteistyötä sekä vaikuttamistoimintaa jatkossakin.
Lämpimästi tervetuloa myös uusille lukijoille ja aurinkoisia talvipäiviä toivotellen,

Ilkka Repo
toimitusjohtaja
Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry

Ps. Vuoden alussa Allergiatalolla (Paciuksenkatu 19, Helsinki) toimintansa aloittava Ihopiste tarjoaa lääketieteellisten valohoitojen ohella asiantuntevaa ohjausta ja neuvontaa ihosairauksiin liittyen. Tervetuloa tutustumaan!

Ilkka Repo (kuva Seppo Samuli).

Share

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Herkutellaan ystävänpäivänä!

Meikkejä ja kampauksia koulun tuoksuttomassa päivässä