Pääkirjoitus 1/2017 Yhdessä uuteen vuoteen

Uusi vuosi on aina uuden alku. Vuonna 2017 totisesti puhaltavat uudet tuulet, sillä tänä vuonna elämme kokonaan uudessa järjestössä. Allergia- ja astmaliiton ja Iholiiton jäsenyhdistykset tekivät marraskuussa historiallisen päätöksen: Allergia- ja astmaliitto sekä Iholiitto yhdistyivät yhdeksi liitoksi.

Lukijalle, allergia- ja astmayhdistyksen jäsenelle, yhdistyminen tuo kattavamman yhdistysverkoston, monipuolisemmat asiantuntija- ja tietopalvelut sekä tehokkaampaa edunvalvontaa. Ennen kaikkea yhdistyminen tarkoittaa enemmän voimaa vaikuttaa. Mitä useampi meitä on, sitä paremmin saamme äänemme kuuluviin. Yhdessä meillä on enemmän pontta järjestöjen rahoitusjärjestelmän muutoksen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksen kaltaisten haasteiden edessä.

Järjestöt ovat toimineet monipuolisessa yhteistyössä jo vuosia. Olemme tehneet yhdessä kehittämistyötä, rahoitushakemuksia ja kannanottoja. Yhteistyö myös Kansallisen Allergiaohjelman tiimoilta on ollut tiivistä. Hyviä kokemuksia on niin ikään saatu yhteisiltä kuntoutuskursseilta ja paikallisyhdistystoiminnasta. Odotukset tulevaan yhteiseen elämään ovat kaikin puolin positiiviset.

Vuonna 2017 eletään liittojen yhdistymisen siirtymäaikaa. Tänä vuonna luodaan suuntaviivat, rakenteet ja pelisäännöt yhteiselle tulevaisuudelle. Vuoden kuluessa päätetään muun muassa uuden liiton nimi ja yhteiset suunnitelmat. Tavoitteena on, että vuoden 2018 koittaessa uusi liitto on valmis ja järjestäytynyt.

Tulevaisuudessa vaikutamme entistä vahvempana allergiaa, astmaa ja ihon sairauksia sairastavien edunvalvojana. Tähän me tarvitsemme vahvan, maantieteellisesti kattavan ja henkilömäärältään kasvavan jäsenkentän. Kiitos sinulle jäsen, olet mukana tukemassa yhteistä päämäärää.

Ilkka Repo (kuva Seppo Samuli)

Share

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Herkutellaan ystävänpäivänä!

Meikkejä ja kampauksia koulun tuoksuttomassa päivässä