Miten tunnistan atooppisen ihottuman?

Atooppisen ekseeman tunnistaminen on tärkeää, jotta sille saadaan diagnoosi ja oikea hoito. Yksi selkeä kriteeri on kutina: jos ihottuma ei kutise, se ei ole atooppista ekseemaa. Ihotautilääkäri, dosentti Leena Koulu (Tyks) kertoo haastattelussa atooppisen ihon hoidosta sekä uudesta Käypä hoito -suosituksesta.

Ihotautilääkäri, dosentti Leena Koulu (Tyks) listaa kutinan lisäksi myös muita atooppisen ekseeman tunnusmerkkejä: ihon kuivuus, punoitus, toistuvat ihotulehdukset, raapimisjäljet ja ihon jäkälöityminen eli paksuuntuminen. Hoitaja tai lääkäri tunnistaa atooppisen ekseeman myös sen esiintymisalueista. Ekseemaa eli ihottumaa esiintyy kaiken ikäisillä, mutta iästä riippuen hieman eri puolilla kehoa. 

Ekseeman voimakkuuskin vaihtelee. Kun se on lievää, se esiintyy pienillä ihoalueilla ja kutisee vain välillä. Joskus ihottumaa ei ole ollenkaan. Vaikeassa ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Mustapippurikeksit - gluteeniton, maidoton, kananmunaton ja sojaton

Sopiva dödö murrosikäiselle?