Mikrobien merkitys allergiassa – biodiversiteettihypoteesia testaamassa

Jenni Lehtimäen väitöskirja nosti esiin yhteyksien kolminaisuuden mikrobialtistuksen, ihon mikrobiomin ja allergioiden välillä. Väitöskirja tarkastettiin joulukuussa.

Luonnon monimuotoisuus (biodiversiteetti) hupenee dramaattisesti. Näkyvien muutosten rinnalla myös mikro-organismien yhteisöt ovat muuttuneet. Mikrobitasollakin moni laji katoaa, ennen kuin sitä ehditään löytää.

Ihmiskehoa asuttavat lukemattomat mikrobit muodostavat näkymättömän mikrobiomin. Bakteerien, virusten, sienten ja muiden mikroskooppisten eliöiden suhde ihmiseen on yleensä positiivisesti vastavuoroinen. Olemme esimerkiksi hyödyntäneet mikrobien immuunijärjestelmää säätelevää ominaisuutta. Tämän miljoonia vuosia jatkuneen vuoropuhelun häiriintyminen ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Herkutellaan ystävänpäivänä!