Mikä on Allergiatunnus?

Allergiatunnus on tärkeä osa Allergia-, iho- ja astmaliiton edunvalvontatyötä, ja sen avulla liitto vaikuttaa teollisuuteen.

Liiton tavoitteena on saada markkinoille yhä paremmin siedettyjä tuotteita ja arkea helpottavia laitteita erityisesti allergioiden, astman ja ihon sairauksien näkökulmasta. Liitto myöntää Allergiatunnuksen ainoastaan tutkituille ja turvallisiksi todetuille tuotteille.

- Allergiatunnus-työstä vastaa erillinen asiantuntijaryhmä, joka käy läpi tuotteiden näytteet, tutkimustulokset, koostumukset, ominaisuudet ja kaikki muut dokumentaatiot, viestintäpalvelujen johtaja, Allergiatunnuksesta vastaava Niki Alanko Allergia-, iho- ja astmaliitosta kertoo.

- Allergiatunnus-tuotteilta edellytetään hajusteettomuutta, eivätkä ne saa sisältää yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä aineita tai niiden pitoisuuksia. Kodinkoneissa tunnus kertoo puolestaan ominaisuuksista, joiden avulla voidaan vähentää sisäilman epäpuhtauksien määrää.

Lähes 800 tunnustuotetta

Allergiatunnuksen myöntäminen on Suomessa aina asiantuntijatyön tulos, ja tunnuksen myöntämiselle on lääketieteelliset perusteet.

- Suomenkin markkinoilla näkee välillä kansainvälisiä allergiamerkkejä, mutta ne ovat usein kaupallisia, eivätkä perustu asiantuntijoiden puolueettomaan lääketieteelliseen tutkimukseen, Niki Alanko painottaa.   

Allergiatunnus perustettiin kuluttajien toiveesta yli 20 vuotta sitten. Ensimmäiset Allergiatunnuksen saaneet tuotteet olivat Vatajan nakit. Aloite jauhottomien, maidottomien, mausteettomien ja nitriitittömien nakkien valmistukseen tuli Pirkanmaalta ruoka-allergisten lasten vanhempien ryhmältä. Nyt tunnustuotteiden valikoima on laaja, pyykinpesuaineista talonrakennukseen, ja niitä on tänä päivänä jo lähes 800 kappaletta.

Tutustu Allergiatunnukseen ja tuotevalikoimaan www.allergiatunnus.fi.

 

Share

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Herkutellaan ystävänpäivänä!

Meikkejä ja kampauksia koulun tuoksuttomassa päivässä