Makiaa elämää

Mehiläiset pyhittävät elämänsä yhteiskunnalleen ja hunajalle. Terveelliseksi tiedetystä luonnontuotteesta on jalostettu apua myös siitepölyallergiaan.

- Tulkeehan tänne kahtomaan, kuuluu ylhäältä parvekkeen kaiteen takaa. Parrakas pää pilkistää näkyviin, vaikka ympärillä hyörii kymmeniä mehiläisiä.

Mehiläistarhuri Kyösti Pitkänen on noutanut aamulla kotitarhaltaan kaksi kennolevyä ja laittanut ne lasiseinäiseen laatikkoon, jossa elämää kuhiseva yhteiskunta näyttää kaoottiselta. Emme voisi olla enemmän väärässä. Tuhannen työläisen armeija paikoin väljentää ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Tari Haahtela ja allergian lyhyt historia

’Eläköön metsien mikrobit’ kokosi viime syksynä järjestöväen Helsinkiin muistelemaan yhtä merkittävää aikakautta Allergia- ja astmaliiton toiminnassa. Vuonna 1983 sai alkunsa internet, Helsingissä järjestettiin ensimmäiset yleisurheilun MM-kisat ja ympäristöministeriö aloitti toimintansa Suomessa. Neuvostoliitto myönsi presidentti Mauno Koivistolle Leninin kunniamerkin ja Michael Jackson esitteli moonwalk-tanssin. Myös Allergialiitto otti uusia askelia, kun Allergia-lehden päätoimittajan Klaus A. J. Järvisen saappaisiin astui dosentti Tari Haahtela.

Absurdi allergia, outo ja erikoinen

Kun ihminen oirehtii kasvin siitepölystä tai on kuolla maitotilkkaan, luonnonlukutaidossamme on jotakin perinpohjin pielessä.

Siitepölyseuranta käynnistyi Kaakkois-Suomessa

Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti on aloittanut kevään siitepölyseurannan.