Luuston kunto on osa hyvinvointia

Jotkut jättävät virheellisesti sairautensa hoitamatta kortisonin sivuvaikutusten pelossa. Luut eivät murene eikä iho ohene heti lääkekuurin myötä, järjestön asiantuntija Kaisa Toikko rohkaisee. Tässä jutussa hän ohjeistaa luuston hoitoon.

Teksti: Kaisa Toikko

Moni keuhko- tai ihosairauksia sairastava saattaa pohtia kortisonilääkkeiden vaikutusta luustoon ja osteoporoosiriskiin.  Lääkitys on valtaosalle keuhko- ja ihosairauksia sairastavalle välttämätön hoitomuoto, josta ei pidä tinkiä. Esimerkiksi astmaatikolle kortisoni on perushoidon kulmakivi.

Astman hoidossa käytettävät hengitettävät kortisonit vaikuttavat paikallisesti. Siksi niiden haittavaikutukset ovat huomattavasti vähäisemmät kuin suun kautta otettavan lääkityksen. Tablettikortisonikuuri voi olla välttämätön apu astman ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Mustapippurikeksit - gluteeniton, maidoton, kananmunaton ja sojaton

Sopiva dödö murrosikäiselle?