Liiton selvitysmies

Juha Jantunen kertoo, miten allergiat muuttuvat, mitä ne maksavat ja miten ne näkyvät jäsenten arjessa.

Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutissa Imatralla tietokoneen kaksi näyttöä täyttyvät luvuista, jotka tutkija Juha Jantunen on tallentanut apteekkien asiakkailtaan kokoamista lomakkeista. Apteekeissa on seurattu barometrikyselyillä astma- tai allergialääkkeitä ostavien potilaiden oireita sekä lääkkeiden ja terveydenhuollon käyttöä.

Tuoreimman Allergiabarometrin tiedoista on valmisteilla kirjoitus kansainväliseen ammattilehteen, mutta tulokset tiedetään jo. Lääkärilehdessä helmikuussa 2018 ilmestyneen yhteenvedon mukaan astma ja allergia lievenevät ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Tari Haahtela ja allergian lyhyt historia

’Eläköön metsien mikrobit’ kokosi viime syksynä järjestöväen Helsinkiin muistelemaan yhtä merkittävää aikakautta Allergia- ja astmaliiton toiminnassa. Vuonna 1983 sai alkunsa internet, Helsingissä järjestettiin ensimmäiset yleisurheilun MM-kisat ja ympäristöministeriö aloitti toimintansa Suomessa. Neuvostoliitto myönsi presidentti Mauno Koivistolle Leninin kunniamerkin ja Michael Jackson esitteli moonwalk-tanssin. Myös Allergialiitto otti uusia askelia, kun Allergia-lehden päätoimittajan Klaus A. J. Järvisen saappaisiin astui dosentti Tari Haahtela.

Absurdi allergia, outo ja erikoinen

Kun ihminen oirehtii kasvin siitepölystä tai on kuolla maitotilkkaan, luonnonlukutaidossamme on jotakin perinpohjin pielessä.

Siitepölyseuranta käynnistyi Kaakkois-Suomessa

Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti on aloittanut kevään siitepölyseurannan.