Mitä uutta lasten allergioiden ja astman hoidossa?

Suomen lastenlääkäreiden allergologiayhdistyksen SLAY:n kokous keräsi keväällä Turkuun 115 osallistujaa. Kokouksessa kuultiin tuoreita raportteja lasten allergisten sairauksien tutkimuksesta ja hoidosta. LT, dosentti, lastentautien ja lastenallergologian erikoislääkäri Merja Nermes TYKS:sta antaa tärpit kokouksesta.

Teksti: Essi Kähkönen, toimittaja

Pähkinäallergian diagnostiikka ja hoito

Pähkinäallergian diagnostiikka on tähän saakka ollut haastavaa, sillä lapset oirehtivat eri tasoisesti. Allergiatestissä lapsi voi saada pähkinäuutteelle positiivisen tuloksen, mutta ei välttämättä saa oireita ollenkaan tai hän saa vain lieviä, ristiallergiaan pohjautuvia suun kutinaoireita.

Pähkinäallergian diagnosointiin on nyt tullut avuksi niin sanottu komponenttidiagnostiikka. Määrittämällä laboratoriossa IgE-tasoja tietyille pähkinän komponenteille voidaan ennustaa, kuinka ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Mustapippurikeksit - gluteeniton, maidoton, kananmunaton ja sojaton

Sopiva dödö murrosikäiselle?