Krooninen ihotauti heikentää usein elämänlaatua mutta apua on saatavilla

HS-tauti eli hidradenitis suppurativa on krooninen ihosairaus. Huonosti tunnetusta sairaudesta pitäisi puhua ja saada lisää tietoa myös terveydenhuollon ammattilaisille.

Suomessa noin prosentti väestöstä eli 50 000 ihmistä sairastaa HS-tautia. Arviolta 15 000 aikuista kärsii HS-taudin aiheuttamasta elämänlaadun haitasta.

Sairaudessa ihohuokosen seinämän solut jakaantuvat ja tiehyen seinämät pettävät, jolloin karvatupen sisältö leviää ympäröiviin kudoksiin aiheuttaen paikallisen tulehduksen.

HS-tauti aiheuttaa tulehduksellisia kyhmyjä, paiseita ja vuotavia ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Mikä harvinainen?

Harvinainen sairaus tai vamma koskettaa yli 300 000 suomalaista ja heidän läheisiään. Allergia- ja astmaliiton ja Iholiiton yhdistymisen myötä harvinaiset ihosairaudet tulevat osaksi aihepiiriämme. Harvinaisten sairauksien päivää vietetään ti 28.2.

Harvinaissairauksien kansallinen konferenssi Espoossa

Harvinaissairauksien kansallinen konferenssi 2017 järjestetään Espoon Hanasaaressa tiistaina 9. toukokuuta. Konferenssi on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Harvinaiset ihosairaudet tutuiksi

Allergia- ja astmaliiton ja Iholiiton yhdistyminen tuo meille uudenlaista asiantuntemusta ja osaamista. Myös aihepiirimme laajenee muun muassa harvinaisiin ihosairauksiin.