Kosmetiikan Allergiaportaali on nyt maksuton!

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen ylläpitämä Kosmetiikan Allergiaportaali, www.kosmetiikka-allergia.fi, on muuttunut maksuttomaksi marraskuussa, mikä mahdollistaa portaalin käytön kaikille kosmetiikka-allergisille ja tuoksuyliherkille.

Toiveita maksuttomuudesta on tullut vuosien saatossa sekä kuluttajilta, terveydenhuollolta että kosmetiikkayrityksiltä. Vuoden 2019 aikana tehdyn portaalin uudistuksen myötä pystyimme syksyllä toteuttamaan tämän toiveen, mikä onkin saanut hyvin positiivisen vastaanoton käyttäjien keskuudessa.

Kosmetiikan Allergiaportaalista kosmetiikka-allergiset voivat tilata tuotelistauksia allergioittensa suhteen sopivista kosmetiikka- ja hygieniatuotteista. Listauksia varten Allergiaportaaliin tehdään oma allergiaprofiili epikutaanitestitulosten pohjalta, jonka jälkeen ohjelma laatii listan tuotteista, jotka eivät sisällä aineita, joille allergiatesteissä on todettua allergia. Ohjelma huomioi myös ristiinreagoivat aineosat. Tuotelistauksia voi tehdä esimerkiksi sarjakohtaisesti, ostopaikan mukaisesti, tai valitsemalla laajan listauksen, johon on kerätty monipuolisesti erilaisia tuotteita eri ostopaikoista, kuten apteekeista, tavarataloista ja marketeista. 

Allergiaportaalissa on allergisten lisäksi huomioitu myös tuoksuyliherkät ja heille löytyy oma erillinen tuoksuttomien tuotteiden listaus. Tämän listauksen tekoon ei tarvitse olla epikutaanitestejä tehtynä, koska tuoksuyliherkkyyttä ei voida testata allergiatesteillä.

Allergiaportaalissa on tuhansien kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden ainesosaluettelot, jotka yhteistyökumppanimme ovat antaneet allergisten hyväksi. Kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden lisäksi Allergiaportaalista löytyy lisäksi myös pyykinpesu- ja huuhteluaineita sekä kodin puhdistusaineita.

 Allergiaportaalista löytyy lisäksi asiantuntijatietoa kosmetiikka-allergioista ja kosmetiikkalainsäädännöstä sekä ajankohtaisia kosmetiikkaan liittyviä asioita, joita kannattaa käydä lukemassa, vaikka kosmetiikka-allergioita ei olisikaan todettu. 

Maksuton iho- ja kosmetiikkaneuvonta

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksellä on myös valtakunnallinen maksuton iho- ja kosmetiikkaneuvonta, josta voit kysyä tietoa kosmetiikka-allergioista ja ihonhoidosta. Iho- ja kosmetiikkaneuvontaan voit olla yhteydessä sähköpostitse, kosmetiikka@allergiahelsinki.fi, tai soittamalla numeroon 040 8348803 (ma-to klo 10-15).

Iho- ja kosmetiikkaneuvontaan tulee kysymyksiä laidasta laitaan, mutta tyypillisiä kysymyksiä ovat sellaiset, joissa asiakas on allergisoitunut eri kosmetiikan aineosille ja haluaa tietää, mitä tuotteita voi jatkossa käyttää turvallisesti allergioidensa suhteen. Paljon kysytään myös hiusväriallergioihin liittyviä kysymyksiä sekä tiedustellaan, voisiko ilmestyneet iho-oireet olla allergiaa ja miten sitä voisi lähteä selvittämään.  Talvella tulee myös paljon kysymyksiä kuivan ja atooppisen hoitoon liittyen, kun taas kesällä ollaan kiinnostuneista sopivista auringonsuojatuotteista.

 

Share

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Petauspatjan suoja arvottiin Joensuuhun

Unihuolista unen huoltoon

Hyvin nukkuneena mieli on rauhallinen, kroppa rento ja ajatus kirkas. Eikä termi kauneusunet ole turha - levänneenä ihokin voi yleensä paremmin.

Allergiaviikko: Oikein otettu astmalääke kannattelee

Allergia-, iho- ja astmaliiton kampanjoimaa Allergiaviikkoa vietetään ensi viikolla. Nyt teemana on astman oikea hoito. Liiton kokemuksen mukaan astmaatikkojen lääkkeenottotekniikassa on usein puutteita.