Kevät kutsuu koko perheen ulkoilemaan

Teksti Susanne Blomqvist, hankesuunnittelija, Perheliikunnan kehittämishanke, Suomen Latu ry.
Allergia-, iho- ja astmaliitto on mukana OKM:n tukemassa perheliikuntahankkeessa.

Ulkoilu on perheen – myös lasten ja isovanhempien tai vaikkapa naapuriperheiden -  yhdessäoloa parhaimmillaan. Ota tästä vinkit hauskaan ulkoiluun. Suorittaminen unohtuu ja lähiluonto tulee tutuksi. 

1. Metsäseikkailu

Lähtekää lähimetsään, etsikää jälkiä suurista ja pienistä eläimistä ja luonnosta aarteita. Eväät kuuluvat asiaan, oli retki minkä pituinen tahansa!

2. Linturetki
Linturetkelle voi lähteä, vaikkei olisikaan lintutuntija. Etsikää lähiluonnossa mahdollisimman monta erinäköistä lintua, laskekaa, kuinka monta erilaista linnun ääntä kuulette ja yrittäkää matkia peipon liverrystä.

3. Perinteiset pihaleikit
Kymmenen tikkua laudalla, polttopallo, kirkonrotta… Muistatko nämä? Ihan parasta liikuntaa ja varmasti tehokasta! Jos et muuten usko, laita sykemittari päälle, pyydä naapuritkin mukaan ja kokeilkaa yhdessä!

4. Puroleikit
Harmittaako sadesää? Jos olet unohtanut, miten hauskaa oli tehdä lätäköistä puroja ja niihin patoja, kannattaa lähteä mukuloiden kanssa pihalle ja palautella mieleen. Kuralammikot ovat mahdollisuus!

5. Norsufutis-turnaus
Varmasti jonkun nurkasta löytyy jumppapallo käyttämättömänä. Ottakaa se ulos ja pelatkaa sillä pihalla jalkapalloturnaus. Huom! Ei sovellu aivan pienille, jumppapallo jyrää taaperot.

6. Oman pihan frisbeegolfrata
Frisbeegolfissa on tavoitteena saada frisbeekiekko lähtöpaikalta koriin mahdollisimman vähillä heitoilla. Jos lähistöllä ei ole ratoja, tehkää oma rata sijoittamalla pyykkikoreja sopiviin paikkoihin maaleiksi. Maaleiksi käyvät myös nauhalla merkityt oksanhaarat tai hulavanteet, jotka laitetaan narulla roikkumaan puiden oksilta.

7. Polkujuoksu
Poluilla juokseminen kehittää kunnon lisäksi motoriikkaa. Koko perhe voi hauskuuttaa ja haastaa itseään ja toisiaan metsäpoluilla, kun jokainen saa vuorollaan johtaa ja muut seuraavat. Tähän voi yhdistää luontoparkouria, eli hypitään kiviltä, roikutaan oksilla tai tasapainoillaan puiden rungoilla. On ihan sallittua välillä pysähtyäkin luonnon ihmeiden äärelle.

8. Luonnon kuntosali
Metsä on yhteinen ja aina avoinna oleva kuntosali, jossa ei trendivaatteita tarvita. Ota tästä metsäkuntosaliohjelma, joka sopii kaikenikäisille.

Lämmittely
Mäelle kiipeäminen eri tyyleillä (juosten, loikkien, askelkyykyillä…) ja pujottelujuoksua alas
Käpyjen ja kivien heittely maaliin. Kokeile molemmilla käsillä, mutta muista varovaisuus.

Lihaskunto
10 punnerrusta puuta vasten
20 askellusta kiven tai kannon päälle ja alas
Tasapainoilua puunrungolla, kivellä tai mättäällä
Oksassa roikkuminen niin pitkään kuin jaksat
10 kertaa kiven tai puunkappaleen nosto pään päälle (muista valita riittävän pieni!)

Pikakysymys

 

Share

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Herkutellaan ystävänpäivänä!