Keväinen pyykkipäivä!

Vinkkejä pyykkipäivään - tähän juttuun kokosimme pyykinpesuvalmistajien vinkkejä. Lue ja jaa omasi jutun kommentoinnissa!

Puhdas pyykki tuoksuu raikkaalle, eikä se kaipaa hajusteita. Päinvastoin, moni meistä oireilee hajusteista. Kaikki Allergiatunnuksella varustetut pesuaineet ovat hajusteettomia,  eivätkä ne myöskään sisällä yleisesti herkistäviä ainesosia. Valikoima on runsas, tarkista kaikki tuotesarjat ja tuotteet www.allergiatunnus.fi-sivuilta.

Ohjeistamme pesemään tekstiilit korkealämpötiloissa tekstiilin niin salliessa. Pesuaineet annostellaan ohjeen mukaisesti, lisähuuhtelu on tarvittaessa helppo tapa päästä eroon pesuainejäämistä. Varaa hetki myös silittämiselle. Silitetty vaate tuntuu ihoa vasten miellyttävämmältä. Pesuainevalmistajien sivuilla on runsaasti vinkkejä pyykinpesuun ja tekstiilien hoitoon. Tässä niistä poimintoja.

Lajittele pyykit

Mini Risk ohjeistaa lajittelemaan pyykit värin, materiaalin, likaisuuden sekä pesulämpötilan ja -ohjelman mukaisesti. Ennen pesua tyhjennetään taskut, suljetaan vetoketjut ja  esikäsitellään tahrat. Vaatteet on hyvä pestä nurinpäin, erityisesti ne, joissa on painokuvio tai kirjailua. Alusvaatteet, sukkahousut ja muut herkät materiaalit pestään pesupussissa.
Huolehdi myös pesukoneesta: kone tyhjennetään ja kuivataan pyykinpesun jälkeen. Nukkasihti, pesu- ja huuhteluainelokerot sekä tiivisteet puhdistetaan säännöllisesti.  Pyöritä kone pari kertaa vuodessa tyhjillään 90 asteen valkopesuohjelmalla. Tyhjäpesussa pesuainelokeroon annostellaan 100 g apteekista saatavaa sitruunahappoa. Mini Risk -tuotesarjan pesunesteet, pesujauhetiivisteet sekä huuhteluaineet ovat tämän lehden Vastaa ja vaikuta -palkintona ja myös allergiajaastmalehti.fi -arvonnassa.

Annostele oikein

Pesuaineen yliannostelu ei tee pyykistä puhtaampaa, muistuttaa Lumme-pyykinpesuaineiden valmistaja Orkla Care Finland. Päinvastoin, liika pesuaine kuluttaa vaatteita ja kuormittaa vesistöjä. Pesuaineen tarpeeseen vaikuttavat pestävän pyykin määrä, likaisuus ja käyttöveden kovuus. Tarkista annosteluohje pakkauksesta.

Poista tahrat tuoreeltaan

Erisan ohjeistaa käsittelemään tahrat heti tuoreeltaan nestemäisellä pyykinpesuaineella. Levitä pesuainetta suoraan tahralle ja anna vaikuttaa hetki, minkä jälkeen tekstiili pestään normaalisti. Erisan-tuotesarjaan on lanseerattu nyt myös uusi Allergiatunnuksella varustettu pyykinpesunestetabletti. Tabletti annostellaan pyykin alle suoraan pesukoneen rumpuun ja sen pintakalvo sulaa joutuessaan veteen.

Miksi huuhteluainetta?

Huuhteluaine tekee pyykistä pehmeän tuntuista. Comfort listaa myös muita syitä huuhteluaineen käyttöön, tässä kolme: Huuhteluaine voi pidentää tekstiilin käyttöikää vähentämällä kuitujen kitkaa. Se auttaa säilyttämään vaatteiden värin ja kiillon sekä ehkäisee haalistumista. Ja se helpottaa silittämistä! Tarkista huuhteluaineen sopivuus aina tekstiilin pesuohjeesta tai huuhteluainepakkauksesta.

Eroon puuro- ja pulautustahroista

LV tarjoaa vauvaperheille oman LV Pikkuväen Pyykinpesunesteen. Valmistajan mukaan tuote poistaa tehokkaasti vauvapyykille ominaiset tahrat ja hajut: tepsii proteiinipohjaisiin  tahroihin kuten maito-, puuro- kuin perunatahroihin sekä hedelmiin ja pektiiniin. Lisäksi se pesee tehokkaasti pulautus- ja ulostetahrat sekä neutralisoi niiden hajut.

Pese täysiä koneellisia

Neutral kehottaa pesemään mieluummin täysiä koneellisia ja jättämään pesukoneen luukun auki pesujen välillä.

Ripusta harvemmin käyttämäsi nurinpäin

Ariel Sensitive kuuluu myös Allergiatunnus -tuotteisiin. Arielin sivuilla vinkataan, että harvemmin käytössä olevat vaatteet on hyvä ripustaa vaatekaappiin nurinpäin. Siten ne säilyvät puhtaina pidempään.

Myös Pirkka-sarjan ystäville on tarjolla Allergiatunnuksella varustettu pyykinpesuneste sekä väri- että valkopyykille. Tuttu tunnus on myös Lidl'n Formil Sensitive -pesuaineella ja Doussy Sensitive -huuhteluaineella.

Tässä jutussa on vain osa Allergiatunnuksella varustetuista pyykinpesutuotteista. Katso tuotemerkit ja valikoima www.allergiatunnus.fi.

Share

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Esittelyssä: Koti kuntoon

Allergiatunnus-tuotteissa on runsaasti vaihtoehtoja myös kodin kunnostukseen ja ylläpitoon. Rakentamisen, remontoinnin ja sisustusmateriaalien kriteerinä on mm. vähäpäästöisyys, pölyttömyys ja puhdistuskestävyys. Tuotteet eivät saa sisältää haitallisia kemikaaleja.

Esittelyssä: Lahjavinkkejä!

Mitä antaa ystävälle, jolla on jo kaikkea? Jotakin hyödyllistä, tarpeellista ja ilahduttavaa? Näillä hemmottelet helposti itseäsi ja läheisiäsi jouluna ja ympäri vuoden.

Esittelyssä: Poimintoja meikkipuikoista hyönteiskarkotteisiin

Tällä kertaa poimimme esittelyyn toisistaan poikkeavia tuotteita – akustiikkalevyjä, vanupuikkoja ja hyttyskarkotetta. Ainakin yksi yhteinen tekijä näillä tuotteilla kuitenkin on: ne ovat läpäisseet Allergiatunnus-kriteerit.