Kemikaaliasiantuntija Sanna Virtanen väitteli tekniikan tohtoriksi

Elokuun 10. päivänä Aalto-yliopistossa yleisö nousi seisomaan, kun arvokkaasti pukeutunut kolmikko asteli salin eteen. Oli alkamassa Sanna Virtasen väitöstilaisuus.

Väitöskirjatyössään Sanna Virtanen tutki puun selluloosakuitujen käyttöä biomuovien valmistuksessa. Aihe on ajankohtainen, sillä uusiutuvien materiaalien kysyntä kasvaa jatkuvasti ja niistä etsitään öljypohjaisten raaka-aineiden korvaajia. Puukuiduilla voidaan vahvistaa materiaalin lujuutta ja parantaa työstettävyyttä. Tutkimukset on tehty VTT:n tutkimus- ja tuotekehitysyksikössä.

Viimeiset pari ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Tari Haahtela ja allergian lyhyt historia

’Eläköön metsien mikrobit’ kokosi viime syksynä järjestöväen Helsinkiin muistelemaan yhtä merkittävää aikakautta Allergia- ja astmaliiton toiminnassa. Vuonna 1983 sai alkunsa internet, Helsingissä järjestettiin ensimmäiset yleisurheilun MM-kisat ja ympäristöministeriö aloitti toimintansa Suomessa. Neuvostoliitto myönsi presidentti Mauno Koivistolle Leninin kunniamerkin ja Michael Jackson esitteli moonwalk-tanssin. Myös Allergialiitto otti uusia askelia, kun Allergia-lehden päätoimittajan Klaus A. J. Järvisen saappaisiin astui dosentti Tari Haahtela.

Absurdi allergia, outo ja erikoinen

Kun ihminen oirehtii kasvin siitepölystä tai on kuolla maitotilkkaan, luonnonlukutaidossamme on jotakin perinpohjin pielessä.

Siitepölyseuranta käynnistyi Kaakkois-Suomessa

Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti on aloittanut kevään siitepölyseurannan.