Herkkä iho ärsyyntyy karkeasta tekstiilistä

On samettista, sileää, pehmeää, karkeaa. Puhumme tekstiileistä, jotka ovat läsnä arjessamme, ja myös ihollamme.

Tässä jutussa keskitymme tekstiilikuitujen ominaisuuksiin. Myös tekstiilikemikaalit voivat ärsyttää ihoa: juttu tekstiilikemikaaleista.

Tekstiilien tuotantoketju alkaa kuitujen valmistuksesta. Tekstiilien valmistukseen käytettävät kuidut voidaan jaotella luonnollisiksi tai keinotekoisiksi eli synteettisiksi.  Puuvilla on yleisin luonnonkuitu ja polyesteri on yleisin keinokuitu. Terveysnäkökulmasta ihon kanssa kosketuksissa olevien tekstiilien yleisin haittavaikutus on ärsytyskosketusihottuma ja allerginen kosketusihottuma.

Useimmissa tapauksissa ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Päivitä tietosi atooppisen ihottuman hoidosta

Keskiviikkona 28.9. kello 14 allergia- ja astmaneuvoja Marjo Tähtinen kertoo atooppisen ihon hoidosta Allergia- ja astmaliiton livelähetyksessä. Uusi Käypä Hoito -suositus on julkaistu - mitä atoopikon kannattaa niistä tietää? Mitkä ovat keskeisiä avainkohtia atooppisen ihon hoidossa?

Herkutellaan ystävänpäivänä!