Kansallinen allergiaohjelma 2008-2018 loppusuoralla – Kymmenen vuotta allergiaterveyttä!

Allergia-, Iho- ja Astmaliitto on vastannut ohjelman viestinnästä väestölle. Tuloksia on luvassa loppuseminaarissa marraskuussa.

Aika on nyt kypsä kansallisen allergiaohjelman julkaisemiselle, julisti Suomen Lääkärilehti huhtikuussa 2008. Tuolloin puhuttiin jopa allergisten vapautusliikkeestä. ”Uusi aika on koittanut”! Ohjelman toteutuksessa kansanterveys- ja potilasjärjestöjen rooli nähtiin keskeiseksi, olivathan ne taustalla, että allergiaohjelma ylipäätään saatiin aikaan.

Ohjelmaa toteutettiin allergiaterveyden nimissä. Jäsenlehdessämme Allergiaterveyttä ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Tari Haahtela ja allergian lyhyt historia

’Eläköön metsien mikrobit’ kokosi viime syksynä järjestöväen Helsinkiin muistelemaan yhtä merkittävää aikakautta Allergia- ja astmaliiton toiminnassa. Vuonna 1983 sai alkunsa internet, Helsingissä järjestettiin ensimmäiset yleisurheilun MM-kisat ja ympäristöministeriö aloitti toimintansa Suomessa. Neuvostoliitto myönsi presidentti Mauno Koivistolle Leninin kunniamerkin ja Michael Jackson esitteli moonwalk-tanssin. Myös Allergialiitto otti uusia askelia, kun Allergia-lehden päätoimittajan Klaus A. J. Järvisen saappaisiin astui dosentti Tari Haahtela.

Absurdi allergia, outo ja erikoinen

Kun ihminen oirehtii kasvin siitepölystä tai on kuolla maitotilkkaan, luonnonlukutaidossamme on jotakin perinpohjin pielessä.

Siitepölyseuranta käynnistyi Kaakkois-Suomessa

Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti on aloittanut kevään siitepölyseurannan.