Kansallinen allergiaohjelma 2008–2018 - Allergisen taakka on keventynyt

Siihen vihjasivat Allergiaohjelman päätösseminaarin puheenvuorot, joissa katsetta käännettiin jo tulevaan. Miksi Allergiaohjelmaa vielä tarvitaan?

Valtakunnalliset astma- ja allergiapäivät järjestettiin viime marraskuussa Helsingissä. Avauspäivänä otettiin ensin astma hallintaan, parannettiin sietokykyä ja lopuksi puhuttiin terveistä tiloista.

Toisena päivänä oli Kansallisen allergiaohjelman vuoro. Sen tiedotustilaisuudessa koottiin yhteen keskeisimpiä muutoksia vuosikymmenen varrelta. Astman ja allergian hoitokustannukset alkoivat laskea jo ohjelman ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Tari Haahtela ja allergian lyhyt historia

’Eläköön metsien mikrobit’ kokosi viime syksynä järjestöväen Helsinkiin muistelemaan yhtä merkittävää aikakautta Allergia- ja astmaliiton toiminnassa. Vuonna 1983 sai alkunsa internet, Helsingissä järjestettiin ensimmäiset yleisurheilun MM-kisat ja ympäristöministeriö aloitti toimintansa Suomessa. Neuvostoliitto myönsi presidentti Mauno Koivistolle Leninin kunniamerkin ja Michael Jackson esitteli moonwalk-tanssin. Myös Allergialiitto otti uusia askelia, kun Allergia-lehden päätoimittajan Klaus A. J. Järvisen saappaisiin astui dosentti Tari Haahtela.

Absurdi allergia, outo ja erikoinen

Kun ihminen oirehtii kasvin siitepölystä tai on kuolla maitotilkkaan, luonnonlukutaidossamme on jotakin perinpohjin pielessä.

Siitepölyseuranta käynnistyi Kaakkois-Suomessa

Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti on aloittanut kevään siitepölyseurannan.