Järjestömme tutki tuoksuherkkyyttä Suomessa

Saatko päänsärkyä kanssamatkustajan hajusteesta? Tai ehkä välttelet tuoksuvia pesuaineosastoja? Kampanjoimme kaikkien tuoksuherkkien puolesta jälleen loka-marraskuun vaihteessa. Nyt kerromme järjestön omasta tutkimuksesta, joka vahvistaa tuoksuherkkyyden yleisyyden.

Tuoksuton kampanja 30.10. - 12.11.2017


Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti* selvitti viime syksynä tuoksuherkkyyttä Suomessa. Tutkimus on Suomessa ensimmäinen laatuaan ja siksi sen tulokset ovat erityisen arvokasta tietoa.

Aiemminkin olemme tienneet, että tuoksuherkkyys vaivaa meistä monia. Nyt voimme tutkimukseen nojaten sanoa, että tuoksuherkkyys vaikuttaa merkittävästi noin puolen miljoonan suomalaisen elämään. Varsinkin haju- ja partavedet aiheuttavat voimakkaita oireita, mutta myös esimerkiksi hiuslakat ja voimakastuoksuiset kukat. ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Herkutellaan ystävänpäivänä!

Meikkejä ja kampauksia koulun tuoksuttomassa päivässä