Järjestöllä uusi nimi: Allergia-, iho- ja astmaliitto

Allergia- ja astmaliitto ja Iholiitto ovat yhdistyneet. Järjestön nimi on Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry.

Liittojen yhdistymisen taustalla oli monipuolinen yhteistyö jo usean vuoden ajalta. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus sekä järjestöjen rahoitusjärjestelmän uudistuminen nähtiin haasteena molemmissa liitoissa. Yhdistymisellä saadaan uutta vaikuttavuutta toimintaan.

Edunvalvonta on aina ollut tärkeä osa molempien järjestöjen toimintaa. Se on ollut myös tärkeä syy jäsenyyteen. Edunvalvonnalla järjestöt pyrkivät vaikuttamaan lainsäädäntöön, vallitseviin käytäntöihin ja yleiseen asenneilmapiiriin.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen rahoitusjärjestelmä uudistui vuoden alussa, kun kolme rahapeliyhtiötä yhdistyivät. Suunta yhdistymisiin näkyy myös järjestökentällä.

- Koimme, että molemmat liitot halusivat tehdä jatkossa entistäkin vahvempaa edunvalvontaa, vaikuttavampaa viestintää ja parempia palveluita hyvinvoinnin lisäämiseksi. Yhtenä suurena liittona edustamme suurempaa joukkoa ja äänellämme on entistä enemmän painoarvoa, sanoo liiton toimitusjohtaja Ilkka Repo.

Hän uskoo, että liittojen yhdistymisiä tullaan jatkossa näkemään sosiaali- ja terveysjärjestökentällä enemmänkin.

Uuden Allergia-, iho-, ja astmaliiton nimi otettiin käyttöön 1.6. Uudistuva graafisen ilme ja logo valmistuvat vuoden loppuun mennessä.

Allergia & Astma -lehti on Allergia-, iho- ja astmaliiton julkaisu. Liitto julkaisee myös Ihonaika-lehteä yhdessä Psoriasisliiton kanssa kuluvan vuoden loppuun saakka.

Lähde: Allergia-, iho- ja astmaliiton tiedote 2.6.2017.

Share

Kommentit

  • Pihlajamäki Jorma Rajatie 83 61310 Panttila 2 years ago

    Olen yrittänyt tavoittaa Teija Launista että, onko minun ilmoittamani tiedot atoopista hotautien sopeuttamisvalmennuskurseille tulleet perille ja miten maksaa kurssin omavastuu 400,00€.
    Kurssi on 8-23.2.2019 tarttis laskun tai tili nro maksaa pitäisi 4.1.2019
    Tv: Jorma Pihlajamäki

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Herkutellaan ystävänpäivänä!

Meikkejä ja kampauksia koulun tuoksuttomassa päivässä