Instituutin siitepölyseuranta käynnissä

Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti seuraa tuttuun tapaansa kevään siitepölymääriä Lappeenrannassa ja Imatralla.

Instituutin tutkimusassistentti Tiina Vitikainen kertoo, että lepän paikallinen kukinta on kaakossakin aluillaan. Keväällä tilanne muuttuu nopeasti ja koivun kukintaa odotellaan jo parin, kolmen viikon päästä.

Instituutin tekemä seuranta on osa Turun yliopiston aerobiologian yksikön valtakunnallista siitepölyseurantaa. Siitepölytilastojen avulla on esimerkiksi selvitetty, miten tärkeimpien allergiakasvien hiukkasmäärät ja kukinta-ajat ovat muuttuneet viimeisten vuosikymmenien aikana.

Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti on Allergia-, iho- ja astmaliiton Imatralla sijaitseva tutkimusyksikkö.

Kuvassa instituutin keräin Imatralta, taustalla maisema Vuokselle.

Valtakunnallisia siitepölyennusteita voit seurata norkko.fi -sivuilla.

Teksti Tiina Vitikainen, Elina Demir

 

Share

Keskustele ja kommentoi

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

PEF-Mittari Varkauden seudun Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenille

Varkauden seudun Allergia- ja Astmayhdistyksen nykyiset ja uudet jäsenet saavat lahjaksi PEF-mittarin. Muille kuin jäsenille yhdistys myy mittareita edulliseen hintaan Varkauden sairaalan ala-aulan Pikku Ruusu -kahviossa. Samassa rakennuksessa toimii keuhkosairauksien poliklinikka ja Varkauden Terveyskeskus.

Herkutellaan ystävänpäivänä!

Meikkejä ja kampauksia koulun tuoksuttomassa päivässä