Hunajalla, siitepölyllä ja mikrobeilla allergian kimppuun

Mehiläistarhaaja Kyösti Pitkänen on kehitellyt vähäoireisempaa kevättä siitepölyistä oireileville ja siedettävämpää elämää muillekin allergisille.

Kesällä 2007 saimme puhelun Kerimäellä asuvalta Kyösti Pitkäseltä, joka lupasi helpotusta koivun siitepölystä oireileville. Heitä lienee Suomessa ainakin puoli miljoonaa, joten kiinnostuimme oitis. Pitkän linjan mehiläistarhaaja uskoi hunajaan pohjautuvan valmisteensa tehoon, mutta halusi sen tutkimuksen kautta testiin.

Ensimmäiset kokelaat käyttivät siitepölyllä terästettyä hunajaa kerran päivässä noin viisi ...

Muita kirjoituksia samasta aiheesta:

Tari Haahtela ja allergian lyhyt historia

’Eläköön metsien mikrobit’ kokosi viime syksynä järjestöväen Helsinkiin muistelemaan yhtä merkittävää aikakautta Allergia- ja astmaliiton toiminnassa. Vuonna 1983 sai alkunsa internet, Helsingissä järjestettiin ensimmäiset yleisurheilun MM-kisat ja ympäristöministeriö aloitti toimintansa Suomessa. Neuvostoliitto myönsi presidentti Mauno Koivistolle Leninin kunniamerkin ja Michael Jackson esitteli moonwalk-tanssin. Myös Allergialiitto otti uusia askelia, kun Allergia-lehden päätoimittajan Klaus A. J. Järvisen saappaisiin astui dosentti Tari Haahtela.

Absurdi allergia, outo ja erikoinen

Kun ihminen oirehtii kasvin siitepölystä tai on kuolla maitotilkkaan, luonnonlukutaidossamme on jotakin perinpohjin pielessä.

Siitepölyseuranta käynnistyi Kaakkois-Suomessa

Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti on aloittanut kevään siitepölyseurannan.